Simplificarea sărbătorilor de Crăciun

Sigur, mai e destul până la Crăciun, dar secretul oricărei reuşite este să ne ne pregătim din timp. Vă vorbeam anul trecut aici despre campania celor de la "Buy nothing Christmas" , şi am descoperit că cei de la Altermedia au avut şi ei ceva similar.

"La campanie sunt invitaţi să participe cei care cred că ciclul sărbătorilor creştine de final şi început de an, al căror centru este Naşterea Domnului, nu înseamnă cumpărături “cât mai mult şi cât mai ieftin”, nici chilipiruri şi nici excese, de orice fel; cei care cred că omul are nu doar “nevoi primordiale” ci şi “nevoie de spiritualitate”.

Aderarea este tacită, simbolică, iar participarea se face prin…neparticipare la “goana după reduceri”. “Crăciun fără excese” înseamnă în fapt a ne propune să trecem conştient prin sărbatoarea Naşterii Mântuitorului, lăsând deoparte impulsurile consumiste şi extravaganţele de orice fel. "

Dar mai mult, filmuleţul de mai jos mi s-a parut extrem de grăitor:

Una din modalităţile cele mai eficiente pentru simplificarea Sărbatorilor este în primul rând aceea de a ne schimba focalizarea. Cheltuieşte mai puţin, dăruieşte mai mult – relaţional şi financiar-, traieşte mai mult adevărata bucurie de a serba naşterea Mântuitorului.

În loc să cheltuim milioane pe "industria Crăciunului" putem face o diferenţă concentrându-ne asupra altora, asupra fraţilor noştri necajiţi, bolnavi, săraci sau aflaţi în închisori.

Magii au adus lui Hristos trei daruri- am putea, la rândul nostru să alegem trei fraţi din Biserică, sau familii în nevoie, şi să le facem câte un dar , ştiind că atunci când daruim celui ce n-are îi daruim lui Hristos.

Pentru a ne uşura căutarea putem să apelăm la asociaţii sau fundaţii care deţin mai multe informaţii despre persoane pe care am putea să le ajutăm (să încercăm să le sprijinim pe cele patronate de Biserica, sau de creştini ortodocşi).

Sursa: Dulce casă