La Madrid si Barcelona se respira cocaina

Cocaina a fost detectata in aerul mai multor orase spaniole, iar concentratia acesteia este mai mare in timpul weekend-urilor, releva masuratorile.

Cercetatorii au cautat in aerul mai multor orase importante prezenta diferitelor tipuri de droguri, printre care cocaina si amfetaminele, folosind in premiera o noua tehnica, relateaza news.com.au.

Masuratorile efectuate de institutul de cercetare CSIG au aratat ca cocaina este drogul predominant in aerul a doua orase, Madrid si Barcelona. Drogul se gaseste intr-o concentratie de 29 pana la 850 de picograme pe metru cub de aer.

„Heroina a fost, de asemenea, gasita in mostrele de aer din Madrid, nu si in cele din Barcelona”, au mai spus reprezentantii CSIG. Acest lucru se explica prin faptul ca mostrele de aer recoltate din Madrid au fost luate dintr-o zona apropiata de un district unde mai multi traficanti de droguri opereaza.

E lesne de inteles de ce in weekend-uri concentratia de drog din aer este mai mare de cat de obicei.

Chiar si asa, specialistii spun ca nu exista motive de pentru care oamenii sa se teama. „Chiar si daca am trai 1.000 de ani, n-am ajunge sa consumam o doza de cocaina doar din aerul respirat”, a explicat unul dintre cercetatori, Miren Lopez de Alda.

Sursa: ziare.com