Noutati despre gripa porcina si vaccinare impotriva gripei porcine

1.) “Vaccinarea împotriva gripei porcine nu ar trebuie să fie obligatorie, ci opţională !”

Dr. Wolfgang Wodarg, internist si epidemiolog din Germania răspunde la întrebări legate de gripa porcină:

1.) Există reacţii secundare la vaccinul creat împotriva gripei porcine ?

Dr. Wodarg: “La noile vaccinuri da. Firma Novartis de ex. nu utilizează embrion de pui la prepararea vaccinului ci celule canceroase umane. Acest lucru reprezintă însă un risc foarte mare care nu poate fi calculat. “

Vaccinul se cheamă “Optaflu” . Cu acest vaccin sunt testaţi clinic la ora actuală mii de oameni din Bavaria/Germania. Ar trebui prelungită testarea vaccinului până in momentul în care se poate exclude orice risc de a provoca un cancer. Nu consider că este oportun folosirea acestui vaccin în sezonul rece al acestui an.

2.) Este vaccinul obligator? Cine îşi asumă riscul ?

“Vaccinarea împotriva gripei porcine nu este obligatorie, ci opţională.”

Cetăţeanul poate alege între a fi vaccinat sau nu. Dar medicii care administreaza vaccinul sunt răspunzători de reacţiile secundare grave care apari dacă ei nu au informat anterior pacientul despre riscurile vaccinului, în speţă a reacţiilor secundare. Statul este şi el obligat să suporte daunele morale şi financiare pacientului care suferă leziuni după vaccin şi acest lucru este dovedit.

3.) Având în vedere numărul oamenilor care se îmbolnăvesc anual de gripa sezonieră şi numărul celor care mor de ea, credeţi că în cazul gripei porcine se poate vorbi de “panicare” ?

Da.

(De fiecare dată când aveam gripă, nu mă apropiam de porcul meu Carla – care a decedat între timp de moarte naturală -, ca să nu îl îmbolnăvesc şi pe el.)

(http://www.wodarg.de/suchen/2587792.html?searchshow=schweinegrippe)

2.) “Gripa porcină şi panica indusă în mod voit !”

În acest articol din 03.08.09, Dr. Wolfgang Wodarg, internist si epidemiolog din Germania, prezintă interesele economice şi epidemiologice din spatele campaniei de vaccinare împotriva gripei porcine:

Cele două tipuri de gripă, atât “gripă porcină” cât si “gripa aviară” nu sunt altceva decât alte două noi ocazii folosite de către marile companii farmaceutice ca să inducă în eroare populaţia pentru a obţine şansa creării unor noi tipuri de vaccin împotriva gripei dar şi de medicamente la fel de ineficiente pentru gripă. Dar şi unii politicieni, Instituţii Medicale şi mass-media profită de această “descoperire” şi îşi permit un joc scump ca să sperie lumea în favoarea lor. Discuţiile legate de plata vaccinurilor scumpe de către Casele de Asigurări sunt în toi.

Industria farmaceutică arată ca de fapt cunoaşte de mult timp cum poate să atragă atenţia populatiei către diverse teme medicale de interes. Ea tocmai ne demonstrează cum ” o gripă porcină din Mexic” poate deveni mult mai interesantă şi vrednică de luat în seamă decât valul de gripă sezonieră, obişnuită. Folosindu-se de detalii genetice şi moleculare, oameni motivaţi din Industria farmaceutică precum şi medici, prezintă de câteva săptămâni teoria lor eternă “ nu-se-ştie-niciodată”, unei populaţii mirate şi speriate. Apare presiunea asupra populaţiei. Instituţiile primesc dreptul de a angaja mai mult personal şi de a primi mai multe materiale, politicienii “se implică” iar oameni importanti, implicaţi în rezolvarea “situaţiilor de criză” fac “drumuri în scop de servici foarte costisitoare”. Toate acestea reprezintăpentru mass-media un “interesant material” pentru articole, interviuri si comentarii.

Campania “teamă si panicăi” este eficientă ! Brusc nu se mai vorbeşte decât de medicamentul antigripal “Tamiflu”, de dozele necesare, de câte doze de vaccin “Optaflu”creat împotriva gripei porcine pot fi rezervate de la Compania Novartis, etc. Politicienii “sparg” uşile Marilor Companii farmaceutice iar Casele de Asigurări se folosesc de aceste interminabile discuţii pentru a atrage mai multe încasări de la oameni.

Există cu adevărat pericolul unei noi pandemii ?

Dr.Wodarg: Virusurile gripale trăiesc si se înmulţesc în oameni , porci, păsări, cai şi alte animale care sunt şi au fost întotdeauna “gazdele” lor. Fie că este vorba de virusurile gripale A sau B, ele nu se pot înmulţi şi extinde decât dacă găsesc o gazdă care încă nu sunt imune la ele.De aceea, pentru a supravieţui, aceşti viruşi îşi schimba mereu structura lor moleculară. Întotdeauna acei viruşi care au o altă configuraţie moleculară decât cei din anul precedent, au mai multe şanse ca să se răspândească, lipsind imunitatea ( anticorpi) faţă de ele. Acest lucru există de mii de ani !

Datorită multitudinii de ferme cu animale, mai ales în marile orase, aceşti viruşi se pot inmulţi foarte repede.Unele gripe pot afecta în cazuri izolate şi pe fermieri. Atunci se numeşte zoonoză, care însă nu este periculoasa si nu duce la răspândirea ei.

În Germania la ora actuală sunt 3.810 de cazuri de gripă porcină (AH1N1).

O mare parte din cazuri sunt datorate turiştilor, majoritatea provenind de la cei plecati în Spania. Aici, în Spania s-au confirmat până acum doar 1.538 de cazuri. Se vorbeşte de cazuri relativ uşoare şi moderate de gripă. În general copiii sunt cei mai frecvent afectaţi de gripă (nu doar de acest tip de gripă), fiind in colectivităţi şi având un sistem imun mai slab dezvoltat.

Dacă în anii precedenţi, în Germaniase îmbolnăveau de gripă miloane de oameni şi necesitau ingrijiri medicale, acest lucru devenind o rutină, iată că acum o asa zisă pandemie de gripă, cu un nume nou, devine brusc o catastrofă!

Donald Rumsfeld, fiind şi acţionar majoritar la Compania farmaceutică “Gilead Scciences”, a reuşit să atragă prin producerea şi vânzarea medicamentului “Tamiflu” împreună cu Compania elveţiană ROCHE, o sumă de miliarde de dollari. Un an mai târziu, când s-a observat că şi în Germania au murit câteva păsări de “gripa aviară”, s-a înscenat o panică asemănătoare care a avut ca rezultat cumpărarea de către statul german a “pilulei pentru gripă” în valoare de 200 de milioane de Euro. Între timp, Klaus Stöhr, conducătorul Programului de vaccin împotriva gripei al OMS-ului ( Organizaţia Mondială a Sănătăţii ) şi a Campaniei împotriva”gripei aviare” din anii 2005/2006, s-a transferat la Compania farmaceutică Novartis care scoate acum un nou vaccin împotriva “gripei porcine”. Stöhr a reuşit să vândă populaţiei un medicament impotriva unei “gripe aviare” inexistentă la oameni (!), folosind banii din impozite. Nu juca nici un rol faptul că gripa aviară nu exista la om şi că medicamentele nu puteau fi asadar testate clinic pe oameni.

Acum, firma Novartis doreşte ca să se foloseasca bani în valoare de miliarde de Euro din noi impozite pentru cumpărarea vaccinului “Optaflu” creat de ei pentru gripa porcină. Dar pentru crearea acestui vaccin se folosesc celule tumorale canceroase de la om, fără ca să se pună întrebarea de către EMEA (Agenţia Europeană a Medicamentelor), dacă in timp aceste celule nu pot provoca un cancer la cel vaccinat.

Un medic să nu prescrie nimic pacientului său dacă nu ar face-o şi pentru aproapele său cel mai drag.

Eu consider că “gripa porcină” este un mijloc nou de a induce panică în rândul polulatiei iar după cercetările făcute şi discuţiile avute cu Directorul Institutului Robert-Koch consider că nu există nici un motiv pentru o vaccinare obligatorie în masă şi că mijloacele de combatere a noii gripe trebuie să fie cele obişnuite, flosite si în anii precedenţi.

http://www.wodarg.de/suchen/2651826.html?searchshow=schweinegrippe

Materiale traduse dr.Christa Todea-Gross

sursa: proiectul pentru viata