Guvernul face schimbări la proiectul Legii Avortului

Minorele care intenţionează să avorteze ar trebui să fie însoţite de un adult. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanţii Guvernului în urma manifestaţiilor care au avut loc în Spania, în ultima săptămână.

Proiectul de modificare a Legii Avortului va fi schimbat, din nou, în Spania. Cea mai controversată prevedere a proiectului este faptul că minorele ar putea face întrerupere de sarcină fără să le aducă măcar la cunoştinţă părinţilor faptul că sunt însărcinate.

Mii de persoane nemulţumite de această normativă au participat la manifestaţii în mai multe oraşe ale Spaniei. Ca urmare a protestelor, membrii Executivului au decis să modifice aceste paragraf. Potrivit vicepreşedintei Guvernului Spaniei, Maria Teresa Fernandez de la Vega, majoritatea adolescenţilor au relaţii dificile cu părinţii. În cazul familiilor dezorganizate, situaţia este şi mai delicată, deoarece relaţiile dintre părinţi şi copii sunt tensionate sau inexistente.

“Nu vrem să generăm şi mai multă suferinţă adolescentelor care provin din familii dezorganizate, obligându-le să le comunice părinţilor faptul că sunt însărcinate. De aceea credem că cel mai indicat ar fi ca, în momentul în care fac întrerupere de sarcină, ele să fie însoţite de un adult, nu neapărat de mama sau tatăl lor”, a declarat de la Vega.

Membrii Executivului vor analiza posibilitatea de a aduce această modificare proiectului şi modalitatea în care poate fi pusă în aplicare. Guvernul Spaniei a luat ca model Legea Avortului din Franţa, potrivit căreia minorele care avortează trebuie să fie însoţite de un membru al familiei.

sursa: adevarul.es