“Speranta si vindecare pentru homosexuali” a implinit 5 ani

Proiectul “Speranţă şi vindecare pentru homosexuali” împlineşte cinci ani de la lansare.

“Speranţă şi vindecare pentru homosexuali” (S.V.P.H.) este un proiect al Alianţei Familiilor din România, realizat în parteneriat cu asociaţii de specialitate de peste graniţă şi oferă informaţii de natură genetică, psihologică, socială şi religioasă. Proiectul se adreseaza cu informaţii documentate atât celor ce vor să afle mai multe despre homosexualitate, cât şi celor care vor să învingă aceste atracţii şi deprinderi.

Totul a început în anul 2004, prin lansarea site-lui care, la acea dată, conţinea în principal studii medicale şi mărturii ale unor fosti homosexuali. În timp, site-ul s-a dezvoltat, ajungând după cinci ani la sute de pagini de informaţii. De asemenea, comunicarea şi asistenta online pentru cei ce caută ajutor s-a dezvoltat considerabil.

Reacţiile nu s-au lăsat aşteptate. Activiştii homosexuali s-au pus în mişcare, recurgând la mesaje vitriolice de ură şi telefoane de ameninţare. Toleranţa pe care o pretind societăţii nu sunt dispuşi s-o manifeste faţă de aceia dintre ei care vor o schimbare. Politicos, li s-a răspuns că site-ul Speranţă şi vindecare pentru homosexuali NU li se adresează lor, ci celor ce vor să se schimbe.

Cine sunt cei ce scriu echipei S.V.P.H.? Băieţi şi fete cu vârste cuprinse între 14 şi 40 de ani. Unii sunt atraşi de persoane de acelasi sex, unii cred că sunt homosexuali, alţii au întreţinut relaţii homosexuale – dar toţi vor o schimbare pentru că aceste lucruri vin în conflict cu viziunea lor de viaţă.

Primele lor mesaje sunt timide, chinuite şi, totodată, disperate. Sunt oameni care vor să fie ascultati, înţelesi şi ajutaţi.

Unii vor şi se aşteaptă la soluţii instant. Ar dori să primească ceva care să le schimbe viaţa peste noapte. Din păcate, asemenea aşteptări sunt nerealiste iar ei sunt dezamăgiţi.

Alţii însă, care au citit mărturiile de pe site, au înţeles că schimbare nu vine peste noapte şi că nu vine din exterior. Cei din echipa SVPH îi ajută cu sfaturi şi recomandări, însă psihicul omului nu este un calculator pe care să-l poţi formata din exterior. Schimbarea începe cu o decizie personală şi cu o rezervă zdravănă de răbdare. Astfel, după comunicări de luni de zile, după intrarea în aspecte profunde ale minţii umane şi aducerea la lumină a unor lucruri iniţial neînţelese, cei ce au pornit pregătiţi pe acest drum le multumesc celor de la SVPH pentru răbdare şi recomandări şi, cu o înţelegere nouă asupra propriei persoane, pornesc pe un alt drum.

Amănunte la www.homosexualitate.ro