Începe campania de vaccinare a femeilor însărcinate

Ministerul Sănătăţii şi Politicii Sociale a anunţat că în maxim trei zile vor fi distribuite în centrele sanitare 400.000 de doze de vaccin împotriva gripei A, pentru femeile însărcinate.

În Spania a început, astăzi, imunizarea persoanelor care prezintă cele mai multe riscuri de a contacta virusul gripei AH1N1, cu excepţia femeilor însărcinate. “Viitoarele mame vor fi vaccinate numai cu “Panenza”, un antidot special, care nu are efecte negative”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii şi Politicii Sociale, citat de ziarul “ABC”.

Vaccinul este produs de compania Sanofi Pasteur şi a fost aprobat abia sâmbătă de Agenţia Spaniolă de Medicamente. Reprezentanţii agenţiei au evaluat studiile şi testele realizate de compania care produce vaccinul şi au considerat că antidotul nu pune în pericol sănătatea mamei şi copilului. Centrele sanitare din Spania vor primi 400.000 de doze de vaccin “Panenza”.

“Sperăm că în două-trei zile, vaccinurile pentru femeile însărcinate vor ajunge în Spania. Până la sfârşitul săptămânii, viitoarele mame vor putea fi imunizate împotriva gripei A”, a anunţat ministrul spaniol al Sănătăţii, Trinidad Jimenez. Vaccinul produs de compania Sanofi Pasteur va fi folosit şi pentru vaccinarea femeilor însărcinate din Franţa, Germania, Italia, Belgia şi Luxemburg.

sursa: adevarul.es

Mai multe informaţii despre efectele vaccinurilor pe Nu vaccinurilor