Ochii care se uita prin mine

Nu ma refer la Ochii Domnului, care se uita prin mine si imi vad inima si gandurile. Ma gandesc la diferiti asa-zisi prieteni, care dau mana cu mine, dar se uita „prin mine”, sau chiar se uita in alta parte. Ma intreaba doar asa, de complezenta: „Ce mai faci ?” dar de fapt… chiar nu-l intereseaza ce mai fac.

Probabil ca sunt mult prea putin important pentru el. Poate ca nu sunt un tip bogat, sau nu poate sa-mi vanda ceva.

Doamne Fii laudat ! Doamne, Iti multumesc ca pe Tine nu Te intereseaza cat de bogat sunt, daca am 4 clase, 10 sau 100 de clase, nu Te intereseaza daca sunt frumos sau destept, inalt sau scund, gras sau slab.

Doamne, pe Tine nu Te intereseaza daca sunt blond sau brunet, daca am „pectorali” sau ma bate vantul, nu Te intereseaza nimic din ceea ce as putea face prin erformantele mele.

Nu Te intereseaza nici macar esecurile sau dezastrele din viata mea. Si nici succesele. Peste toate acestea Tu asterni pacea si linistea, ca o dimineata luminoasa de duminica.

Doamne, pe Tine Te intereseaza doar o inima smerita, pocaita cu adevarat inaintea Ta. Doamne, Iti multumesc din tot sufletul ca am o valoare imensa doar pentru ca sunt copilul Tau.

Si cand Ochii Domnului se uita la mine, se uita cu adevarat prin mine. Domnul imi cerceteaza inima si gandurile si… il intereseaza cu adevarat ce mai fac.

Pe Domnul nu-L intereseaza banii mei, nu ma pune pe o banca mai in fatza in Biserica sau chiar la altar doar pentru ca am bani sau o haina scumpa, pe Domnul nu-L intereseaza absolut nimic din toate acestea, si nici nu se gandeste cum sa faca sa devin clientul Lui sau sa profite ceva de pe urma mea.

Pur si simplu Domnul vrea sa-mi daruiasca ceva… vrea sa-mi daruiasca cerul intreg. Nu bucati de cer, nu a 10-a parte, nici macar jumatate, ci cerul intreg.

Daca azi esti „in cuptor” – indiferent ce inseamna pentru tine „cuptor”, nu dispera !

„Ca niste intristati, dar pururea bucurandu-ne; ca niste saraci, dar pe multi imbogatind; ca unii care n-au nimic, dar toate le stapanesc. […] Si toate sunt de la Dumnezeu, Care ne-a impacat cu Sine prin Hristos si Care ne-a dat noua slujirea impacarii.” (2 Corinteni 6:10 si 5:18)

Cu toata dragostea in Mantuitorul Iisus Hristos,

Ioan Ciobota

sursa: crestinortodox.ro