Duminică după-amiază la picnic, în La Cabrera (Madrid)

„Dacă o cale e mai bună decât alta, atunci fii sigur că e calea naturii!” spunea Aristotel. Poate că de aceea oamenii au căutat timp de secole cele mai bune remedii în natură, şi le-au găsit. Una dintre minunile naturii, pe lângă frumuseţe, este şi capacitatea de a vindeca.

Aproape 100 de persoane, copii, tineri şi trecuţi de prima tinereţe, din parohia “Sf. Nectarie” – Coslada, ne-am reunit Duminică, 10 aprilie a.c., după Sf Liturghie, într-o inedită formă de a petrece timpul liber. La picnic, în La Cabrera.

Mai mult decât un simplu parc, zona La Cabrera, la aproape 40 de minute de mers din Madrid, reprezintă o oază de frumuseţe, de linişte şi o sursă inepuizabilă de revitalizare a sufletului. Este locul în care te relaxezi şi îţi împrospătezi energiile sufleteşti, este natura însăşi care te înconjoară şi îţi încântă privirile.

După ce am vizitat o frumoasă mănăstire romano-catolică, San Antonio, ce datează de la începutul secolului al XI-lea, am luat prânzul împreună, lăsând apoi loc unei “inevitabile” partide de futbol, dar şi discuţiilor pe marginea pregătirilor pentru Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului. Vremea? De invidiat!

Ce poţi să-ţi doreşti mai mult decât să simţi aerul de munte cum îţi purifică organismul, să îţi plimbi paşii pe poteci şi alei care-ţi deschid noi orizonturi… mai luminoase, mai aproape de sufletul tău, să trăieşti şi să respiri într-un minunat peisaj montan, în care să redescoperi originara „comuniune cu natura” şi cu tainele ei?

Prezbitera Gina Cimpoca

Fotografii se pot vizualiza în Viaţa parohiei II