Duminica, 7 august 2011, Taina Sf. Maslu în parohie

Duminica, 7 august a.c., se va savarsi in biserica parohiala „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada, Taina Sfântului Maslu, imediat dupa Sf. Liturghie (in jurul orelor 11.00). Pentru aceasta slujba trebuie sa pregatiti un vas (recipient) cu ulei si putina faina de grau.

Fiind binecuvantat de preoti cu chemarea lui Dumnezeu, acest untdelemn este sfintit si plin de darul dumnezeiesc al Duhului Sfant. El are puterea de a Sfinti sufletul si de a tamadui trupul, a izgoni bolile, a vindeca ranile, a curati intinaciunea pacatului si a impartasi mila si indurarea lui Dumnezeu.

De aceea, untdelemnul ramas de la Sfantul Maslu, ca si faina binecuvantata atunci, trebuie pastrate cu cinste in loc ales. El poate fi folosit numai in scopuri curate si evlavioase. Se obisnuieste ca din faina si untdelemnul de la Sfantul Maslu sa se faca o turtisoara, din care se da bolnavului sa manance. In unele parti, din aceasta faina se, fac prescuri pentru Liturghie. Untdelemnul se poate pune in candela, fie in casa, fie la biserica.