HELMUTH DUCKADAM, înaintea operaţiei: „Ţara asta m-a dezamăgit!”

Preşedintele de imagine al Stelei, eroul finalei Cupei Campionilor de la Sevilla, trece prin una dintre cele mai grele perioade ale vieţii sale. După problema medicală apărută săptămâna trecută, atunci când a fost operat de urgenţă din pricina unui cheag de sânge care i-a întrerupt circulaţia în antebraţul drept, acum se confruntă cu una şi mai mare.

Helmuth Duckadam a hotărât să se opereze la mâna care i-a cauzat atâtea probleme pentru a elimina orice risc de recidivă. „Stau singur în rezerva asta şi mă gândesc la operaţia de luni. Am fost la trei medici care au dat din colţ în colţ, niciunul nu a vrut să facă operaţia. Doar domnul doctor Brădişteanu s-a încumetat”, mărturiseşte gloria Stelei. Intervenţia este una riscantă, însă Duckadam nu se teme. „Frică? Nu-mi e frică! Ştiu că nu mai puteam trăi aşa, a fost alegerea mea să vin la cuţit”.

„53 de ani mi-am făcut datoria faţă de România. A venit momentul ca şi România să-şi facă datoria faţă de mine”. Aşa a sunat finalul discursului pe care Duckadam l-a ţinut înaintea internării. În ciuda apelului, fostul portar nu a primit ajutorul nimănui, scrie prosport.ro. „Nu este vorba despre bani, nu m-a pus nimeni să plătesc nimic. Dar sunt dezamăgit pentru că nu am primit sprijin din partea Ministerului Sănătăţii”. Vocea-i tremură la telefon, nu ţi-ai imagina că la celălalt capăt al „firului” este un adevărat munte de om. „Mă aşteptam să fiu ajutat cu nişte sfaturi, nişte păreri avizate. Să-mi recomande un tratament, să mă îndrume către un specialist. Dar nimic… Ţara asta m-a dezamăgit!” Luni, până la ora la care echipa pe care a pus-o pe harta internaţională a fotbalului va juca cu Rapid, Helmut Duckadam va fi operat. „Sper să fie bine, să fiu sănătos şi să mă bucur de familie. Nu mai puteam trăi aşa…”

sursa: jurnalul.ro