In hoc signo vinces: Nadia Eweida vs British Airways

Aflu cu bucurie ca britanicei Nadia Eweida i s-a facut dreptate in procesul cu angajatorul British Airways, care nu i-a mai permis sa poarte o cruciulita la vedere. Cazul dateaza din 2006, atunci cand Nadia Eweida (60 de ani) a fost suspendată de BA două săptămâni (fără plată) pentru că a refuzat să-şi dea jos de la gât simbolul religios. Lucra pe aeroportul Heathrow, la check-in.

Cazul este cu atat mai grav cu cat în cadrul companiei BA, mulsumanii şi membrii Sikh îşi etalau diversele simboluri religioase (inclusiv turbane). Mai mult, Nadia Eweida a trebuit sa mearga pana la Curtea de la Strasbourg sa-si gaseasca dreptatea in acest flagrant caz de discriminare religioasa si atitudinea fatis anti-crestina. Acum, statul britanic trebuie sa-i plateasca despagubiri in valoare de 32.000 euro (intre timp, cei la BA au permis si crestinilor sa-si poarte o cruciulita la vedere).

Din pacate, alte trei cazuri de discriminare religioasa, pornite tot de la niste crestini, au fost respinse de Curtea de la Strasbourg. Dar face pana la urma Dumnezeu si aici dreptate…

Doamne-ajuta! In hoc signo vinces!

Alex Radescu