Mama – primul zâmbet, primul cântec, primul joc, primul abecedar

Mama – femeia care iubeşte… Caut-o, urmărește-o cu atenție, admir-o, învață de la ea! Câtă răbdare, câtă grijă și afecțiune pentru cei din jur de la care, uneori primește aprecieri, alteori nu! Cu toate acestea e plină de viață. Și viața pentru ea înseamnă investiție în oameni. Începând de la cei din casa ei, apoi cei din Biserică și până la cei din comunitate. Nu are timp pentru lucruri fără valoare. Caută Adevărul și-l trăiește cu libertatea omului care a găsit cea mai prețioasă comoară.

Privește-o atunci când își îndeplinește cu bucurie sarcinile de soție, mamă sau gospodină. Uneori toată truda ei de peste zi nu este răsplătită nici măcar cu un simplu ”Mulțumesc!” Dar ea nu are nevoie neapărat de o răsplată. Rodul muncii ei este mulțumirea tacită a celorlalți și bunul mers al casei sale.

Dacă o vei lăuda pentru purtarea ei, nu se va îngâmfa, ci va recunoaște adevărata Sursă a caracterului său. Smerenia este podoaba pe care o poartă zilnic, iar bunătatea darul pe care îl împarte cu generozitate. Nu cunoaște frica de oameni sau de circumstanțe. Nu-și frămantă mâinile de îngrijoarare atunci când scad salariile și cresc prețurile. Își încredințează viitorul în mâinile atotputernice ale Creatorului.

Întreaga ei viață este o închinare adusă Domnului. De dragul Lui trăiește, iubește, iartă, rabdă până la capăt, știind că acolo o așteaptă adevărata răsplătire care merită, din plin, prețul sacrificiului ei.

Ea este o femeie de mare valoare. Cele mai scumpe mărgăritare și cea mai scumpă avere de pe pământ nu ți-ar putea oferi atâta împlinire câtă poți gusta lângă femeia care iubește!

Sub acest impuls, copiii şcolii parohiale, îndrumaţi de doamna preoteasă Gina Cimpoca, şi sprijiniţi de doamnele Elena Şerb, Maricica Andrei şi Camelia Giura, au pregătit pentru ziua de duminică, 10 martie, mărţişoare şi felicitări care au fost oferite în dar, tuturor doamnelor şi domnişoarelor, cu prilejul începutului primăverii. Este un semn al preţuirii şi aprecierii pentru creştinele parohiei, care trăiesc, iubesc, se bucură, creează, dăruiesc zilnic din darurile cu care Dumnezeu le-a înzestrat şi ne fac viaţa mai frumoasă şi mai luminoasă.

La mulţi ani! O primăvară luminoasă!

Mai multe fotografii se pot vedea pe contul picasa al parohiei.