Iniţiative de vacanţă

Un grup de copii din cadrul Şcolii parohiale „Sfinţii Martiri Brâncoveni” au participat, duminică, 31 martie 2013, la încheierea vacanţei, unii însoţiţi de părinţi, la spectacolul Kooza, susţinut la Madrid de către artiştii companiei Cirque du Soleil.

DSC_0472

Cirque du Soleil este o importantă organizaţie cu sediul în Québec (Canada), ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 5.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.300 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe de pe şase continente s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până în prezent de Cirque du Soleil. Pornind de la un grup de 20 de artişti de stradă, îşi are începuturile sale în 1984.

media_23094602

C130098_12

Odată început programul, nu ai cum să nu fii vrăjit  de spectacol. Este o călătorie în lumi fantastice, fascinante. Limbajul nonverbal este atât de expresiv, iar scenografia și fiecare element sunt atât de subtil integrate, încât vei fi cucerit de imaginația care se desfășoară și cucerește toate dimensiunile, toate formele și posibilitățile corpului uman. Nu o dată  rămâi cu gura căscată văzând ce pot face acești acrobaţi incredibili!

19242914

Până la ora spectacolului, copiii au avut posibilitatea vizionării filmului La Rafle (Raidul/Razia), o dramă istorică scrisă şi regizată de Roselyne Bosch şi lansat în anul 2010. O poveste emoţionantă despre fapte şi personaje reale din Parisul ocupat de nazişti. Destine frânte într-o clipă, copii despărţiţi de mame şi apoi trimişi la moarte. Un  amar exemplu al modului în care ideologia extremistă şi războiul îi împart pe cei care vieţuiesc împreună în prieteni şi duşmani.

DSC_0459