Prohodul Domnului în comunitatea noastră

Iată şi Sâmbăta cea plină de tăcere, de durere şi de aşteptare. Ochii şi sufletele trebuie să plângă, dar să şi nădăjduiască. Uitând de toate şi noi în ziua aceasta, mai mici şi mai mari, am stat în plâns şi în nădejde, căci Scriptura  ne încredinţează că: „A treia zi va învia!…

DSC_0047

Credinţa în înviere a străbătut ca o lumină cerească întunericul istoriei şi a umplut de nădejde negura timpului. În fiecare an, ba chiar în ficare duminică şi în fiecare moment, fiii lui Dumnezeu îşi îndreaptă cu nădejde privirile spre mormântul din care a înviat Fiul lui Dumnezeu. Învierea Domnului este punctul de cotitură a istoriei pentru că, odată cu ea, plinătatea vieţii începe să se extindă în lumea morţii.

DSC_0061

Învierea Mântuitorului este necesară şi valabilă pentru toţi oamenii, dar este eficientă doar pentru cei care se nasc din nou din Cuvântul lui Dumnezeu şi din Duhul Său cel Sfânt.

DSC_0166

Indiferent care îţi este starea sufletului la sărbătoarea de Paşte, adu-ţi aminte de câteva adevăruri universale probate de istorie. Ele au scopul să-ţi aducă dragostea lui Dumnezeu, să te încurajeze, să te ridice, pentru că: Dumnezeu este mai tare decât diavolul, dragostea mai tare dacât ura, binele mai tare decât răul, viaţa mai tare decât moartea, adevărul mai tare decât minciuna, speranţa mai tare decât disperarea. Aceste adevăruri nu au scopul doar să te informeze, ci şi să-ţi spună că Dumnezeu te iubeşte, Îi pasă de tine, destinul tău este în mâna Sa!

DSC_0180

DSC_0268

Mai multe fotografii puteti vizualiza pe contul picasa al parohiei.