22 septembrie 2013 – Ziua europeană de susţinere a iniţiativei „Unul dintre noi“

lupta_pentru_viata_in_europaConcret, este vorba de colectarea a unui număr minim de un milion de semnături din toate cele 28 de ţări din Uniune, precum şi a unui număr minim de şapte ţări ale Uniunii care să atingă pragul de 100% de semnături alocate în vedere opririi finanţării cercetărilor ştiinţifice pe embrioni umani.

Embrionul este în viziunea noastră, a Bisericii, dar şi în viziunea ştiinţifică o persoană umană aflată într-un anume stadiu de dezvoltare. De la momentul conceperii, de la stadiul de zigot, fiinţa umană trece prin mai multe stadii de dezvoltare: embrion, făt, nou- născut etc. Or, a permite cercetările ştiinţifice pe persoana umană aflată în stare embrionară este la fel de grav ca o cercetare pe persoana umană nou-născută, adolescentă, matură.

Acest demers democratic european, susţinut şi de Patriarhia Română, a fost asumat ca o ocazie de a afirma încă o dată importanţa susţinerii valorilor autentice pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos, prin glasul Bisericii Sale, le-a lăsat nouă, oamenilor. Or, protejarea acestui minunat dar al lui Dumnezeu, viaţa, este o datorie fundamentală a fiecărui om.

Deşi această campanie va dura până la sfârşitul lunii octombrie, duminica de 22 septembrie 2013 este consacrată la nivelul întregii Uniuni Europene ca ziua dedicată colectării de semnături pentru susţinerea iniţiativei „Unul dintre noi“. Acest lucru înseamnă organizarea de puncte de colectare de semnături în toate ţările şi marile oraşe, organizarea de întâlniri, marşuri etc, evenimente menite să atragă atenţia asupra importanţei subiectului pus în discuţie, precum şi implicarea activă a cât mai mulţi cetăţeni europeni.

Duminica de 22 septembrie este şi pentru noi, Biserica Ortodoxă Română, un prilej de a continua susţinerea iniţiativei „Unul dintre noi“ şi de înţelegere a cât de important este să avem atitudine pe subiecte care ţin de fondul nostru de valori creştine, asta mai ales într-o perioadă în care asistăm la un adevărat asalt al principiilor creştine tradiţionale.

Orice cetățean român cu vârsta de peste 18 ani are posibilitatea să susțină aceasta inițiativă prin completarea online a formularului electronic aici sau descărcând și completând offline acest formular.