Parlamentul Greciei desfiinţează duminica – zi de odihnă

805994_48qPrin această luare de poziţie, călugării athoniţi de la Grigoriou trag un semnal de alarmă către instituţiile creştine ale Europei pentru apărarea valorilor creştine europene, care sunt ameninţate de corectitudinea politică secularizantă şi atee a vremurilor noastre.

Duminica a fost zi de odihnă şi de rugăciune în Imperiul Roman încă de la Sfântul Împărat Constantin, şi nici măcar turcii musulmani nu au îndrăznit să răpească creştinilor din Imperiul otoman dreptul de a se ruga şi a se odihni duminica.

Legea care desfiinţează statutul duminicii de zi festivă, de odihnă şi de rugăciune, este o lege anti-creştină, violentă şi anti-istorică, care discriminează 95% dintre greci, care sunt creştini ortodocşi. Deşi ierarhii şi preoţii ortodocşi din Grecia au protestat vehement împotriva acestei legi, parlamentarii votaţi de creştinii ortodocşi greci au votat această monstruozitate anti-creştină, care sfidează tradiţia bimilenară a creştinătăţii în Grecia, civilizaţia elenică, spiritul patristic şi misionar al Bisericii şi al poporului grec.

Pentru sfinţenia duminicii, milioane de martiri şi-au dat viaţa pentru Hristos, mulţi dintre ei şi de pe pământul elen, în faţa prigonitorilor de orice fel.