Ziua cerşetoare pe 5′th Avenue, iar noaptea la shopping cu prietenii

După 8 săptămâni în care reporterii au urmărit mai multe aşa-zise cazuri sociale, au decis în unanimitate că acesta este cel mai şocant.

Un canal de ştiri din Statele Unite a realizat o anchetă juralistică cu privire la mai multe persoane care desfăşurau activităţi de cerşit în zonele aglomerate ale New York-ului.

Această femeie cerşeşte pe 5th Avenue, unul dintre cele mai populate şi scumpe bulevarde din lume. Aici deţin magazine nume mari din industria modei, a parfumurilor sau bijuteriilor. Este locul ideal pentru a stârni mila trecătorilor cu bani.

Îmbrăcată cu haine ponosite, purtând un batic pe cap şi spunându-şi povestea sfâşietoare, oamenii de bună credinţă se înmoaie şi duc mâna la buzunar. Din calculele reporterilor, această femeie adună aproximativ 50 de pomeni pe oră, totalizând la sfârşitul zilei sume pe care un om normal cu greu şi le poate imagina.

Însă după ce îşi termină programul se petrece ceva incredibil. Cerşetoarea se îndreaptă către maşina personală, parcată în apropiere, se schimba de hainele de lucru şi pleacă acasă. Din acel moment ea începe o nouă viaţă.

Jurnaliştilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o cum arăta când a coborât din autoturism sau când a ieşit cu prietenele în oraş, la cumpărături.