Astăzi, 14 mai, este ziua de naştere a distinsului Părinte Arhimandrit Nikódimos Kabarnós, prietenul comunităţii noastre

Astăzi, 14 mai, este ziua de naştere a distinsului Părinte Arhimandrit Nikódimos Kabarnós, prietenul comunităţii noastre.

DSC_0123

Îi dorim din toată inima sănătate deplină şi să rămână aşa cum l-am cunoscut: sincer, prietenos, umil, delicat, optimist şi plin de viaţă!

La mulţi ani din partea comunităţii Sfântului Nectarie din Coslada (Madrid)!

DSC_0727

 

Arhimandritul Nikódimos Kabarnós

Arhimandritul Nikodimos Kabarnos (cu numele de laic Panagiotis) s-a născut în Mitilene, în insula Lesvos. Acolo și-a petrecut copilăria şi primii ani de şcoală până la liceu.

Fiind fascinat de studiu, a mers la Atena, unde și-a luat diploma la Școala Superioară Bisericească și la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Naționale Kapodistria. Ulterior, s-a înscris la Universitatea Tehnică din Kefalonia (Lixuri), pentru studiul tehnologiei sunetului și instrumentelor muzicale, însușindu-și cunoştințe legate de sunet şi de instrumente muzicale. Obţine diploma de regizor pentru cinematografie şi televiziune. Ca regizor a colaborat în multe producții de film în Grecia, la cunoscute canale private, între care şi la studiourile de televiziune Skai.

DSC_0747

A obținut diploma de ieropsalt cu calificativul „Excepţional’’. A studiat muzica bizantină, obţinând diploma de licenţiat în muzică, cu calificativul „Excepţional’’.

În perioada 2003-2011 a avut o strânsă colaborare cu Televiziunea de Stat şi diverse televiziuni particulare, pentru programe speciale dedicate Săptămânii Patimilor, Învierii Domnului, Crăciunului, Anului Nou, Bobotezei, Adormirii Maicii Domnului, cu scopul promovării muzicii bizantine și a imnologiei bisericești din Biserica Răsăriteană.

Din anul 2011, cu binecuvântarea Preafericitului Arhiepiscop al Atenei, Ieronim, urmează cursuri postuniversitare doctorale la Universitatea Pontificio Università Gregoriana din Roma, în cadrul Departamentului Comunicări Sociale.