1 iunie 2014 în comunitatea noastră

Când oamenii se îndepărtează de Dumnezeu, vedem în lume că guvernele îşi pierd orientarea, minciuna nu mai are limite, datoriile devin neachitabile, discuţiile sunt fără rezultat, creştinii nu se mai roagă, oamenii devin imorali, moda devine desfrânată, violenţa creşte…

DSC_0003

DSC_0098

DSC_0144

Pruncii noştri cresc în această lume. Ce trebuie să facem pentru a ne feri copiii şi, în general, familia de acest rău prezent în lumea în care trăim?

Societatea în care trăim ne ţine prea mult departe de casă şi generosul telefon încearcă neputincios să acopere răul făcut de absenţa părinţilor din viaţa copiilor.

DSC_0147

DSC_0150

Copiii obişnuiţi fără părinţi acasă, nu-i observă nici când sunt prezenţi, pentru că de cele mai multe ori sunt prezenţi fizic, însă sunt absenţi spiritual. Părinţii absenţi la lecţiile prezentului, vor fi din nefericire prezenţi la consecinţele viitorului. Cei mai mulţi părinţi sunt în prezent absenţi din viaţa copiilor cu intenţia să le asigure viitorul. Adevărul însă este că prezentul copiilor nu este problemă de viitor, ci dimpotrivă viitorul copiilor este o problemă de prezent. Părinţii veşnic absenţi din prezentul copiilor vor fi mereu prezenţi în absenţa acestora în viitor.

DSC_0155

DSC_0156

DSC_0161

În familie nu există cursuri la fără frecvenţă şi nici cursuri prin corespondenţă. Poate un profesor absent să predea cursuri unei clase prezente? Profesorul care predă cursuri de absenţă va reuşi să formeze o clasă de absenţi, absenţi de la educaţie, caracter, valori creştine, priorităţi…

DSC_0178

DSC_0182

DSC_0190

Copiii au întotdeauna nevoie mai mare de părinţi decât de ce le oferă părinţii, pentru că în jurul vârstei de 4-5 ani copiii au primit deja mai mult de jumătate din toată educaţia pe care o primesc în viaţă. Cea mai mare problemă aici este că nu putem să ne călăuzim copiii pe un drum pe care noi înşine nu mergem.

Cea mai sigură cale de a pregăti copiilor o viaţă prea grea şi lipsită de linişte, este să le pregătim o copilărie prea uşoară şi lipsită de responsabilităţi.

DSC_0202

DSC_0205

DSC_0214

Dacă copiii noştri sunt într-adevăr importanţi pentru noi, dacă educaţia este într-adevăr importantă pentru ei, atunci ar trebui să punem aceste două lucruri importante împreună. Naşterea copiilor ne obligă să-i creştem şi creşterea ne obligă să-i educăm pentru că  educaţia face diferenţa dintre copiii buni şi copiii răi. Educaţia însă nu-şi atinge scopul, dacă nu este însoţită de exemplul  personal.

DSC_0220

DSC_0227

DSC_0235

Filosofiile contemporane care influenţează copiii sunt umanismul care promovează confortul, evoluţionismul care promovează necredinţa, libertinajul care promovează păcatul, ignoranţa care promovează prostia, materialismul care promovează mândria…

DSC_0269

DSC_0289

DSC_0290

Nu există onoare mai mare decât să punem cu bucurie în alţii ceea ce noi am învăţat cu lacrimi într-o viaţă.

Mulţumesc părinţilor, tinerilor care ne-au ajutat să pregătim darurile pentru copii şi, în mod special copiilor, care au înseninat ziua de astăzi!

DSC_0292

DSC_0299

DSC_0320