Virgiliu Gheorghe la conferinţa despre bolile homosexualilor: “Nu pentru Coca-Cola şi pornografie ne-am luptat în decembrie 1989″

Conferinţa „Tulburarea identităţii de gen şi viitorul omenirii” a avut loc, totuşi, miercuri, 18 februarie, la sala de conferinţe a Hotelului Siqua din Bucureşti. La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane, înghesuite într-o sală de 50 de locuri, inclusiv persoane homosexuale.

De remarcat este că iniţial, organizatorii au cerut acordul Universităţii Bucureşti pentru ca evenimentul să aibă loc în Aula Facultăţii de Drept, dar au fost refuzaţi fără a li se oferi o motivaţie.

A urmat apoi Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, dar la presiunile activiştilor pro-homosexualitate, Ministerul Tineretului şi Sportului a interzis în ultima clipă această dezbatere.

Conferința și lansarea cărții „Fața nevăzută a homosexualității” au avut loc la Hotel Siqua. Presiunile activiștilor nu au reușit anularea evenimentului.

Presiunile au continuat şi la Hotelul Siqua, gazdele fiind presaţi să nu permită desfăşurarea evenimentului, activiştii sosind la faţa locului pentru a bloca conferinţa şi lansarea cărţii „Faţa nevăzută a homosexualităţii” scrisă de Virgiliu Gheorghe şi Andrei Dîrlău. La conferinţă a participat şi medicul Pavel Chirilă, profesor universitar şi doctor în bioetică.