17 decembrie 2017 – Festivalul de colinde „Bun eşti, Doamne, bun!”

Duminică, 17 decembrie a.c., a avut loc festivalul de colinde “Bun eşti, Doamne, bun!” – rugă, poezie şi colind la Naşterea Domnului, ediţia 2017, organizat de comunităţile Protopopiatului Madrid – Est. Programul s-a desfăşurat  în Sala amfiteatru “Castilla” a Hotelului Melía – Barajas, cu începere de la ora 18.00.

Au participat colindători din parohiile:  „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Alcalá de Henares, „Sfântul Apostol Andrei” – Arganda del Rey, ,,Sfinţii Ciprian şi Iustina” – Azuqueca de Henares, „Sfântul Nectarie Taumaturgul” – Coslada, „Întâmpinarea Domnului” – Mejorada del Campo.

Seara s-a încheiat cu un microrecital de colinde susţinut de doamna Cristina Vlaşin, acompaniată de Alex Mercaş (chitară) şi Stelian Coteţ (percuţie).

Ne-a onorat în chip deosebit prezenţa Domnului Consul Răzvan Hebe şi a Doamnei Vice-Consul Alexandra Mihai, din cadrul Secţiei Consulare a Ambasadei României la Madrid.

A colinda, a merge cu colindul înseamnă a vesti pe Hristos, este sinonim cu ideea de apostolat: Mergând, învăţaţi toate neamurile…, înseamnă a aduce tuturor vestea şi bucuria venirii lui Dumnezeu în lume, a înomenirii Lui. Colindătorii sunt şi ar trebui văzuţi ca nişte teofori, „purtători de Dumnezeu”, aşa cum relevă numeroase texte: Iată, vin colindători/… Şi v-aduc pe Dumnezeu/ Să vă mântuie de rău. Colindătorii împlinesc prin gestul lor misiunea de mesageri ai bucuriei prilejuite de naşterea lui Hristos. Pe lângă mesajul ceresc al mântuirii, colindele sunt şi o minunată lecţie de încurajare, exprimând în acelaşi timp dragostea de oameni, facerea de bine, smerenia, ascultarea şi bunătatea, cinstea, bucuria sărbătorilor, dorinţa de prosperitate, belşug şi pace, ca idealuri esențiale ale sufletului oricărui muritor.

Deşi încă departe de a fi ceea ce ne dorim cu toţii de la o astfel de întâlnire duhovnicească, s-au făcut paşi timizi, dar fermi, înainte, motiv pentru care mulţumim din toată inima părinţilor slujitori din parohiile prezente, doamnelor preotese, tuturor celor implicaţi în lucrarea cu copiii în parohii, dar şi credincioşilor care ne-au sprijinit în a înveşmânta de sărbătoare locul petrecerii evenimentului.

Pruncul Iisus, născut în iesle, să umple  toate inimile şi casele cu prezenţa şi binecuvântarea Sa. Sărbători binecuvântate!