31 decembrie 2017 – Slujbă arhierească în parohie

În duminica după Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, credincioşii Parohiei „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Coslada au primit, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Timotei al Spaniei şi Portugaliei, vizita Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, însoţit de Părintele Valentin Ştefan, consilier social, şi Părintele Lucian Ionuţ Ştefan, consilier economic, alături de doamnele preotese.

Prezenţa ierarhului şi a distinşilor însoţitori a fost o surpriză binecuvântată pentru întreaga comunitate, Preasfinţia Sa dorind prin aceasta să mulţumească personal credincioşilor coslădeni pentru binecuvântata iniţiativă de a oferi în dar copiilor din parohiile Episcopiei Giurgiului dulciuri, cu ocazia sărbătorilor închinate Naşterii Domnului.

În cuvântul adresat celor prezenţi la Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a făcut referire la semnificaţia acestei duminici, cu care se încheie anul 2017, punând accent pe responsabilitatea care ne revine fiecăruia pentru viitorul Bisericii. Cum participăm noi la viaţa comunităţii, așa vor participa și copiii noștri! Cât timp oferim bisericii, atât timp oferim comuniunii cu Dumnezeu şi cu sfinții. Fiecare popas este o intrare în Casa lui Dumnezeu. Intrând în Casa Lui, va intra Hristos în casa noastră, a fiecăruia.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Ambrozie a mulţumit comunităţii din Coslada pentru bucuria pe care a făcut-o copiilor din eparhie şi a oferit, în semn de mulţumire şi apreciere, părintelui paroh, George Cimpoca, familiei preacucerniciei sale şi tuturor credincioşilor, Diploma de recunoştinţă, o cruce pectorală şi un engolpion cu chipul Sfântului Ioan Rusul pentru a fi aşezat la închinare, precum şi icoana Sfântului Ierarh Ambrozie al Milanului. Mai multe publicaţii eparhiale au fost donate bibliotecii parohiale din Coslada.

Multe s-au întâmplat în acest an, 2017, dar ne vom aduce aminte doar de biruințele lui. Ochii noştri au văzut minuni în rugăciuni ascultate, în izbăviri miraculoase și mai ales în purtarea Lui de grijă. Când n-am mai putut, Dumnezeu ne-a dat prin voi, dragii noştri credincioşi, puterea de a merge mai departe.

Dumnezeu să vă deschidă toate uşile în 2018! Să trăiți frumos! Oamenii s-ar putea să se îndoiască de ceea ce spuneți, dar vor crede întotdeauna ceea ce faceți! Cele mai frumoase cuvinte sunt faptele. Vă prețuim și vă dorim  ca mâna bună a Domnului Hristos să fie cu și peste Dvs, toţi!

Prezbitera Gina Cimpoca