28 mai 2018 – Sfânta Liturghie arhierească cu prilejul împlinirii a 10 ani de la hirotonia întru arhiereu şi a întronizării ca prin episcop al nou înfiinţatei Episcopii a Spaniei şi Portugaliei a Preasfinţitului Părinte Timotei Lauran

Într-o atmosferă de rugăciune şi comuniune frăţească, luni, 28 mai 2018, de sărbătoarea Sfintei Treimi, în Catedrala episcopală din Madrid, s-a oficiat Sfânta Liturghie arhierească cu prilejul împlinirii a 10 ani de la hirotonia întru arhiereu şi a întronizării ca prin episcop al nou înfiinţatei Episcopii a Spaniei şi Portugaliei a Preasfinţitului Părinte Timotei Lauran.

Alături de Preasfinţia Sa au slujit Preasfinţitul Părinte Teofil de Iberia, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, preacucernicii părinţi consilieri ai Permanenţei Consiliului eparhial, părinţii protoierei şi preoţi parohi ai comunităţilor româneşti din Spania şi Portugalia.

În deceniul petrecut pe tărâm iberic i-am admirat și îi admirăm spiritul misionar și osârdia atragerii și păstrării în unitatea credinței a comunităților româneşti înfiinţate. Cu timp și fără timp, cu zel și viziune, s-a dedicat dezvoltării patrimoniului episcopiei prin construirea catedralei episcopale şi prin ridicarea de altare noi de slujire (130 la număr) pentru comunităţile româneşti, la cererea acestora.

Misiunea episcopală este un dar al lui Dumnezeu şi, în acelaşi timp o mare responsabilitate asumată personal, comunitar şi solidar. Episcopul este icoana lui Hristos, Arhiereul cel veşnic, în comunitatea pe care o păstoreşte, este slujitor şi mărturisitor al prezenţei active a lui Hristos, prin Duhul Sfânt, în Biserica sa.

Îi dorim din partea noastră personal şi a membrilor parohiei noastre ani mulţi şi toţi binecuvântaţi în fruntea acestei eparhii!

Prezbitera Gina Cimpoca