23 iunie 2018: Şcoala parohială – Voiaj în Arenas de San Pedro (Ávila)

Sâmbătă, 23 iunie 2018, o parte dintre copiii Şcolii parohiale “Sfinţii Martiri Brâncoveni”, din Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” – Coslada, au realizat, la iniţiativa doamnei preotese, Gina Cimpoca, o călătorie în scopul cunoaşterii, recreării şi odihnei în Arenas de San Pedro (cu obiective precum El castillo de la Triste Condesa, construit între 1.393 şi 1.423; Monasterio de San Pedro de Alcántara, cunoscută şi sub denumirea de Santuario de San Pedro de Alcántara), un oraș situat în partea de sud a provinciei Ávila, comunitatea autonomă din Castilla y León. Inițial, localitatea a fost numită Arenas de las Ferrerías de Ávila, datorită apropierii de vechea mină de fier. Patronajul Sfântului Pedro de Alcántara a fost o adăugare a secolului al XVII-lea, după canonizarea sfântului, care a trăit în acest oraș.

În aceeaşi zi au fost vizitate şi Cuevas del Águila (Peşterile vulturului), vechi de aproximativ trei milioane de ani, la sud de provincia Ávila, în Valea Tiétar. Peșterile, formate din calcar cristalin, dispus în coloane, stalactite şi stalagmite, au fost descoperite în anul 1963 și, după numeroase lucrări de amenajare, au fost deschise publicului după un an.

Oamenii călătoresc pentru diverse motive. Unii în scop de serviciu, alţii pentru divertisment, alţii pentru linişte şi relaxare. Pentru mulţi călătoriile sunt o modalitate de a obţine noi cunoştinţe, de a găsi răspunsuri la unele întrebări. O zi de rupere de rutină reprezintă însă o schimbare foarte plăcută. Nu reîmprospătează doar trupul, ci şi mintea.

Mulţumim părinţilor care ne-au însoţit, iar copiilor le dorim vacanţă binecuvântată!

Prezbitera Gina Cimpoca