1 decembrie 2018 – Bobocii şcolii parohiale în vizită la Palatul regal din Aranjuez (cca 50 km de capitala Madrid)

Palatul regal din Aranjuez este una din reședințele  familiei regale și face parte din patrimoniul cultural mondial. Construcția lui a început în 1501 și a fost terminat în forma actuala în 1808. Grădinile palatului au fost aranjate de grădinari francezi încă din 1727.

Sălile sunt somptuos decorate cu tapiserii, candelabre de cristal şi tablourile maeştrilor spanioli. Încăperile de la etaj au mobile în stil maur şi merită văzută sala cu porţelanuri a lui Carlos al III-lea. Colecţiile importante de artă şi istorie ale palatului includ şi Museo de la Vida en Palacio, o expoziţie care descrie viaţa de zi cu zi a monarhiei spaniole.

De-a lungul secolelor, castelului i s-au adăugat aripi laterale, curţi interioare şi minunate grădini, inundate de vegetaţie, cu gloriete, statui, garduri vii, fântâni arteziene şi cascade.

Călătoriile reprezintă una dintre cele mai bogate experiențe care ne schimbă viețile pentru totdeauna, de la cunoașterea noilor culturi la îmbunătățirea personală. O călătorie simplă te poate schimba în moduri pe care nici nu ți le poți imagina. Multe din cele mai prețioase amintiri se află în aceste aventuri și poţi ajunge unul dintre cei care apreciază aceste momente mult mai mult decât bunurile sau profiturile materiale.

Prezbitera Gina Cimpoca