Noul spaţiu de slujire închinat Sfântului Nectarie Taumaturgul din municipiul Coslada (Madrid) a fost mutat începând cu duminică, 30 iunie 2019, în Calle Ferrocarril 21-23.

Cu doar două luni în urmă (mai, 2019), constrânşi de situaţia în care ne aflam în spaţiul de slujire, din Avenida de Fuentemar 20, din cauza promisiunilor neonorate din partea reprezentanţilor Primăriei Coslada de a ne oferi licenţă de uz pentru locul menţionat mai sus, după căutări susţinute, timp de doi ani şi jumătate, când aproape abandonasem orice iniţiativă legată de găsirea unui local potrivit nevoilor noastre liturgice şi misionare, am găsit imobilul din Calle Ferrocarril 21-23.

Sediul nou are aproape 800 de m4 şi cuprinde: biserică, trapeză (sau salon social), bucătărie, toalete, bibliotecă şi şcoală parohială, spaţiu de joacă pentru copii (afară). Este foarte bine comunicat, fiind situat la cinci minute de mers pe jos de gara feroviară din San Fernando de Henares şi de staţiile de autobuz din proximitate.

Duminică, 30 iunie 2019, de ziua Sfinţilor Români, a fost săvârşită, cu binecuvântarea PS Timotei, prima Sfântă Liturghie, după o muncă susţinută care a implicat prezenţa zilnică pe un şantier care a însemnat foarte multe resurse financiare şi umane.

Mulţumim lui Dumnezeu şi tuturor donatorilor, lucrătorilor şi ostenitorilor la zidirea şi înfrumuseţarea acestui nou aşezământ închinat Sfântului Nectarie Taumaturgul, pe care ne dorim a-l sfinţi cu ocazia zilelor închinate pomenirii sfântului ocrotitor (luna noiembrie).