4 Comentarii

 1. robert
  18 februarie, 2009 @ 16:56

  Buna ziua!
  Cam tarziu am descoperit acest articol al dvs.
  Reflecta o realitate insa ascunde alte realitati, sau poate unghiul din care este abordat subiectul nu este tocmai unul conform realitatii.
  De ce pleaca tinerii?
  Pentru un viitor, nu musai pentru muuulti bani!
  De ce pleaca parintii?
  Pentru a le asigura o existenta cat de cat demna copiilor lor.
  Ce sa faca profesorul pentru copii ai caror parinti sunt plecati sa munceasca in strainatate?
  Demersuri serioase asupra statului roman pentru a oferi locuri de munca prin care parintii sa poata asigura un trai decent copiilor.

  Atingeai subiectul „demnitatii” – un doctor pe post de femeie de serviciu in alta tara – o falsa problema – a munci, indiferent ce, presupune demnitate, in schimb – a nu munci – presupune lipsa demnitatii.
  Prietenul din Franta a ales sa dea 7.000 din 10.000 pe chirie doar pentru ca traieste intr-un alt mediu… poate ca inca acel mediu il implineste din punct de vedere social.
  Din exterior lucrurile nu vor fi niciodata precum in interior.
  Fiecare cu visele, sperantele sale. Bunul Dumnezeu stie fiecare pas, al fiecarui om, si fiecare motiv determinant.
  Datoria noastra nu consta in a „judeca” ci in a „ajuta”.

  Fara nicio aparenta legatura cu subeictul – treceam ieri seara printr-un cartier din Bucuresti, un cartier sarac, nu-l nominalizez.
  Am vazut langa o gura de canal o femeie cu capul pe doua sacose… dormea!
  O priveam din tramvai… pe trotuar treceau oameni. Oameni ce nu schitau nici cel mai mic gest de interes fata de o persoana, adica de o fiinta umana.
  Sunt multe cazuri similare in Romania, in Bucuresti. Sunt si foarte multe biserici in Romania, in Bucuresti.
  Nu am vazut nici o biserica din Bucuresti sa faca un adapost pentru persoanele fara casa, fara masa! (persoane care au ajuns in astfel de situatii din varii motive, nu se cade sa discutam sau sa judecam acest aspect… acum).
  Un adapost care sa fie, de fapt, niste pereti, un acoperis, niste saltele si … atat!
  Pentru a avea si cei fara casa acces la un acoperis „deasupra capului”, macar pe timpul iernii.
  Nu am vazut (poate vorbesc cu pacat) nici biserici de cartier care sa fie implicate in aspectele sociale ale comunitatii in care se afla acea biserica. Daca te duci la o biserica de cartier sa-l intrebi pe unul dintre preoti : „parinte cate familii sarace, la limita subzistentei sunt in parohia matale?” – nu va sti ce sa raspunda.
  Mi-r fi placut ca la sfarsitul fiecarei slujbe, parintele sa spuna familia cutare are n copii, are nevoie de ajutorul vostru, frati crestini, puteti da din putinul vostru? va puteti implica?!ii puteti ajuta?!
  Nimic din toate acestea eu nu am vazut… poate or fi, undeva prin tara aceasta macinata de nevoi si de rataciri.

  Nu e suficient sa ne rugam, nu-i asa?

 2. denisa
  7 martie, 2009 @ 00:30

  poftim?nu va suparati, dar acei intelectuali si medici care spun ca nu au bani etc se vaita de ale lor salarii mici…. SPUN OARE SI CATA SPAGA IAU?? UN MEDIC CHIRURG SPUNE CATI BANI PRIMESTE DE LA UN PACIENT PT FIECARE INETERVENTIE?? nu va suparati..dar banii la negru nu sunt si aia tot bani, adica nu completeaza un salariu? ce sa mai zicem atunci de aceia care nu au nici salariu si nu castiga nici bani la negru. haideti domnule sa-i ajutam pe cei care intr-adevar au nevoie de AJUTOR!! NU OAMENII IPOCRITI!! SI , apropo, „a ajuta” inseamna a da de bunavoie fara sa asteptam ceva in schimb!!!!

 3. dinu rarita
  19 mai, 2009 @ 21:49

  Imi pare rau ca ca va deranjez, dar am si eu o mare problema.Am mama plecata in Spania de cativa ani iar de cateva luni bune nu mi-a mai dat nici un semn de viata nici mie nici restul familiei.Sunt foarte ingrijorata pentru ea ,mi-e frica sa nu fi patit ceva.Nu stiu cum sa fac sa aflu ceva.Nu as vrea totusi sa ma duc la politie caci in caz ca e bine sa nu-i creez probleme,caci ea e ramasa ilegal acolo.Ce sa fac oare?VA rog dati-mi un sfat!!!!!!!Va rog din suflet!!!!!!!!!!!

 4. admin
  20 mai, 2009 @ 11:11

  Hristos a inviat!
  Ar fi bine macar daca ati sti in ce zona sau chiar in ce localitate a Spaniei se afla. Pentru ca aici, in Spania, au rezidenta aproape un milion de romani si este aproape imposibil de aflat. In caz ca aflati, imi spuneti si apoi cred ca cea mai buna solutie, pana a alerta Politia, este sa luati legatura cu cel mai apropiat Consulat de localitatea sau zona de resedinta a mamei dvs. Eu va pot ajuta cu numere de telefon si persoane de contact. Dar, incercati sa aflati in ce zona este, pentru a o putea localiza. Cat priveste ilegalitatea…nici nu se pune problema. Suntem in UE si nu avem nicio restrictie in spatiul comunitar.