4 Comentarii

 1. Daniel
  16 februarie, 2009 @ 16:15

  Citat din cartea “Cuviosul Paisie Aghioritul – Marturii ale Inchinatorilor” de Nicolae Zurnazoglu, Ed. Evanghelismos , Bucuresti 2006:
  pag 449: Un Monah aghiorit spune:

  In vara anului 1991 am mers la chilia Panaguda impreuna cu niste colegi de-ai mei politisti. Acolo l-am intrebat pe Staretul Paisie despre diferite subiecte nationale si mai ales despre nenumaratele provocari ale turcilor.
  Atunci el ne-a raspuns:

  “Turcii ne vor lovi, dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp dupa atacul turcilor si rusii ii vor lovi pe turci si ii vor casapi. Asa cum rupi o foaie de hartie, tot astfel va fi sfasiata Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor increstina si o treime va merge in adancurile Asiei.

  Folosirea apelor EUFRATULUI de catre turci pentru irigatii va fi o preinstintare ca a inceput pregatirea marelui razboi care va urma.

  Dupa destramarea Turciei, Rusia va continua razboiul pana va ajunge in Golful Persic si isi va opri trupele langa Ierusalim.

  Atunci puterile occidentale ii vor soma pe rusi ca sa-si retraga trupele si le vor da sase luni. Rusia insa nu isi va retrage trupele si atunci puterile occidentale vor incepe sa aduca trupe pentru a-i ataca pe rusi.

  Razboiul care va izbucni va fi mondial si in cele din urma vor pierde rusii. Se va varsa mult sange.

  Marile orase vor deveni ruine.

  Dar noi grecii, nu vom participa la acest razboi.Toti din jurul nostru se vor sfasia unii pe altii, insa noi vom sta deoparte. ”

  Acesta a fost citatul. In carte sunt mai multe astfel de citate, marturii ale mai multor oameni si mireni si preoti si monahi, despre profetiile parintelui Paisie aghioritul.

  Nu mai am nici un comentariu de adaugat la acest citat.
  Parintele Paisie a spus totul.

 2. Daniel
  16 februarie, 2009 @ 16:15

  tot in acceeasi carte la pagina 448, scrie:

  “Continuand discutia cu Staretul Paisie, l-am intrebat despre turci. Atunci el mi-a raspuns ca turcii isi au coliva pregatita.

  A spus ca va veni o putere – nu mi-a precizat-o – care va ocupa Turcia. O treima din populatie va fi ucisa, o treime se va retrage in adancurile Asiei, iar cealalta treime se vor boteza crestini ortodocsi.

  Inainte de acestea, ca avea loc o ciocnire intre trupele turcesti si cele grecesti, dupa care turcii vor ocupa, temporar, doua insule grecesti. ”

  Repet, sunt multe astfel de ciatte in carte. Nu pot sa vi le scriu pe toate aici…

  In legatura cu cele doua insule cred este foarte posibil sa fie vorba de insulele Agathonisi si Farmakonisi, care sunt mentionate in acest articol.
  Le-am cautat pe harta si sunt extrem de aproape de coasta Turciei.

 3. Daniel
  16 februarie, 2009 @ 16:17

  O profetie interesanta a lui Paisie Aghioritul este ca atunci cand turcii vor folosi apele din EUFRAT pentru irigatii atuncea ,lumea se poate astepta la un razboi.

  Azi am citit despre irigatiile din apele raului EUFRATsi am aflat ca prin proiectul Southeastern Anatolia Project(adica Proiectul Anatoliei de sud-est – 70% fiind finalizat,proiectul urmeaza a fi gata in anul urmator,2010 ), Turcia a construit multe diguri ,hidrocentrale pe raul EUFRAT.

 4. Mircea Ordean
  5 martie, 2009 @ 14:53

  Oarece cumpanire suplimentara nu ar strica acestor materiale, mai ales cele despre Grecia. Altminteri nu mai exista nici o deosebire (si inca in bine) intre omul de rind inflamat si pastorii sai…