Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” - Coslada (Spania)
Parroquia “San Nectario el Taumaturgo”-Coslada/Romanian Orthodox Parish "St. Nectarios, the Healer"-Coslada

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei

Parohia "Sf. Nectarie Taumaturgul" - Coslada, Spania

Parroquia "San Nectario, El Taumaturgo" - Coslada

Romanian Orthodox Parish "St. Nectarios, The Healer" - Coslada

  • Prima pagina
  • Episcopul locului
  • Istoricul parohiei
  • Viaţa Sfântului Nectarie
  • Taine și ierurgii
    • Botezul
    • Cununia
    • Îndrumar de spovedanie
    • Parastasul
    • Spovedania
  • Familia preotului
  • Şcoala parohială
  • Programul liturgic
  • Contact
  • Español
22 noiembrie 2015

Duminica a 26-a după Rusalii, Luca 12, 16-21

admin_nec Uncategorized

bogatul-caruia-i-a-rodit-tarina_w1000_h775_q10016. Şi le-a spus lor această pildă, zicând: Unui om bogat i-a rodit din belşug ţarina. 17. Şi el cugeta în sine, zicând: Ce voi face, că n-am unde să adun roadele mele? 18. Şi a zis: Aceasta voi face: Voi strica jitniţele mele şi mai mari le voi zidi şi voi strânge acolo tot grâul şi bunătăţile mele; 19. Şi voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea, veseleşte-te. 20. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi? 21. Aşa se întâmplă cu cel ce-şi adună comori sieşi şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu.

Textul evangheliei de astăzi se regăseşte foarte bine şi în alte texte din evanghelii, de care se leagă în sens. Să vedem: „Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră” Matei 6, 19, 21

Imaginaţi-vă că sunteţi una dintre persoanele de pe munte, cineva din audienţa lui Iisus şi că El ar veni la tine şi ţi-ar adresa aceste cuvinte! Se uită ţintă în ochii tăi, spune aceste propoziţii şi se opreşte. Ce ai face tu? Poate în cap s-ar contura un semn de întrebare. Iisus doar spune nişte lucruri. Nu întreabă nimic. Dar dacă raportezi la tine aceste cuvinte sigur e o întrebare care nu-ţi va da pace. Care e comoara mea? Ce are valoare pentru mine? Ca şi creştini nu putem merge mai departe fără a răspunde la această întrebare. Iisus a avut acest talent de a predica în aşa fel încât oamenii să ajungă să ia mesajul său personal, să ajungă să le taie inima.

Poate nu e o întrebare care să te macine mult. Poate imediat în cap găseşti şi răspunsul. Spui că Dumnezeu e comoara ta şi ai uitat totul. Aceasta e, însă, o întrebare asupra căreia e bine să meditezi mai des, să poposeşti asupra ei mai mult. Nu fiecare dintre noi avem sute de proprietăţi, dar fiecare dintre noi avem comori. Şi, de multe ori, lucrurile care au cu adevărat valoare pentru noi nu sunt nici măcar lucruri vizibile. În Biblie întâlnim multe personaje foarte bogate: Avraam, Iov, David, Solomon. Dar toţi ceilalţi au avut şi ei comoara lor. E bine să cauţi cu atenţie şi să vezi care e cu adevărat comoara ta.

„Din prisosul inimii vorbeşte gura” Matei 12,34

Care e subiectul despre care vorbeşti cel mai mult? Dacă aş fi un jucător de fotbal profesionist poate m-aş înconjura de oameni care să vorbească doar despre fotbal. Când eşti student şi eşti pasionat de studiile pe care le faci vorbeşti doar despre ele. Tu despre ce vorbeşti? Vorbeşti despre Dumnezeu, despre Iisus, despre Cruce, despre oamenii alături de care Îl slăveşti pe El? Sunt aceste subiecte populare în conversaţiile tale? Sau discuţi doar despre job, despre problemele de acolo sau doar despre o pasiune sau alta? De cele mai multe ori nişte discuţii cu diverşi oameni pot arăta destul de clar ce e cu adevărat important pentru ei.

Poţi, de asemenea, să vezi ce e cu adevărat important pentru tine uitându-te unde petreci cel mai mult timp. Să nu vorbim aici despre job. Fiecare avem sau ar trebui să avem şi un timp după job. Ce faci atunci? Te întinzi leneş pe o canapea în faţa televizorului? Suni pe cineva, ajuţi pe cineva, vorbeşti, discuţi despre Dumnezeu? Cât timp petreci cu Dumnezeu? Ce faci cu timpul asupra căruia ai control arată iar ce e valoros pentru tine.

Să zicem că eşti pasionat de un sport. Zi de zi vrei să joci şi mergi undeva şi reuşeşti asta. Da, vii şi la biserică când oamenii se strâng acolo, pari un om devotat şi grupului din care faci parte. Dar dacă ai trage o linie şi ai vedea cum ţi-ai împărţit timpul nu ai putea oare spune destul de simplu ce e cu adevărat important pentru tine? Poţi de asemenea vedea ce are valoare în inima ta privind spre lucrurile după care alergi, gândindu-te la lucrurile care te fac să te îngrijorezi.

„Aşadar, dacă aţi înviat împreună cu Hristos, căutaţi cele de sus, unde se află Hristos, şezând de-a dreapta lui Dumnezeu; Cugetaţi cele de sus, nu cele de pe pământ; Căci voi aţi murit şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos întru Dumnezeu. Iar când Hristos, Care este viaţa voastră, Se va arăta, atunci şi voi, împreună cu El, vă veţi arăta întru slavă.” Coloseni 3, 1-4

Gândiţi-vă la lucrurile de sus! Nu vă consumaţi atât cu tot ce e în lumea asta! Poate e un moment în viaţa ta în care iei o decizie foarte importantă: aceea de a investi pentru Dumnezeu, de a te interesa doar de lucrurile cu adevărat importante. Alegi un drum. Dar foarte mulţi oameni din jurul tău merg în direcţii diferite. Puţini sunt pe aceeaşi cale cu tine. Poate mulţi apropiaţi ai tăi te întreabă unde mergi. Şi te întorci puţin şi încă puţin până ajungi să-ţi pierzi direcţia. Inima noastră e atrasă de lucruri mărunte, puţin importante din lume.

Şi ajungem la parabola noastră de azi. E o poveste foarte tristă. Dumnezeu îl numeşte pe acest om nebun. Nu există bani care pot salva viaţa, nicio afacere sau ceva de lux pe care să-l poţi da la schimb pentru o viaţă. Dacă ai cancer, iar doctorii vin şi-ţi spun că totul depinde de o operaţie şi că nimeni nu poate fi sigur de reuşita ei mai contează dacă spui: „Doctore, sunt multimilionar, fă ceva!”? Schimbă asta cu ceva lucrurile? Se teme moartea de bani? Poate în sicriu oamenii vor putea pune pentru tine multe din lucrurile valoroase după care ai alergat, dar, acolo unde vei merge tu, toate acestea nu vor mai avea nicio valoare. Începe să strângi comori în cer!

„Căci unde este comoara ta, acolo va fi şi inima ta. Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat. Iar de va fi ochiul tău rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult!” Matei 6, 21-23

Se spune că ochii sunt ferestre către sufletul cuiva. Lucrurile pe care le privesc, felul în care le privesc spune mult despre comorile mele. Ceea ce priveşti arată în unele cazuri ceea ce iubeşti. Priviţi un tată admirându-şi copilul! De asemenea, lucrurile la care ne uităm astăzi definesc în unele cazuri ce vom face mâine. Ce se întâmplă cu o persoană care în mod îndelungat priveşte scene, filme, lucruri violente? Nu devine în mod necesar violent, dar ajunge să fie mult mai permisiv faţă de violenţă, ba chiar, în momentele în care ajunge să o folosească să trateze acest eveniment cu lejeritate. Ce credeţi că se va întâmpla în timp cu o persoană ale cărei priviri se adâncesc acum zi de zi în cuvintele din Biblie?

„Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el. Căci tot ce este în lume: pofta trupului, pofta ochilor şi trufia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume. Şi lumea şi pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac” 1 Ioan 2, 15-17

De câte ori nu învaţă Iisus, iubeşte-Mă pe Mine, nu lumea, dacă vei alerga doar să-ţi salvezi viaţa de aici în cele din urmă o vei pierde, renunţă să alergi după asta şi vei câştiga cu adevărat viaţa!? Îmi place, ne place viaţa aceasta, dar haideţi să nu punem pe ea un preţ exagerat cum fac cei mai mulţi! Să iubim această viaţă pentru că în ea putem încerca să facem voia Tatălui!

„Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt; nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona” Matei 6, 24

Mamona e un echivalent al banilor, al proprietăţilor, al poziţiilor. Chiar dacă nu ne e clar mereu fiecare servim unui Domn. Aici e folosit cuvântul a servi, ceea ce implică de asemenea, devotamentul.

Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina nu e o pildă comodă. Nu prea ne simţim în largul nostru, căci firea noastră se simte deranjată poate de învăţăturile conţinute în această pildă. Totuşi, să privim dincolo de severitatea cuvintelor rostite de Mântuitorul şi să vedem în acestea manifestarea iubirii unui Dumnezeu care doreşte să ne ferească de spiritul care domneşte pretutindeni în jurul nostru. Care este spiritul lumii noastre? Acela de a face totul din lumea aceasta, în lumea aceasta şi pentru lumea aceasta, uitând marele adevăr biblic că această lume nu are niciun viitor.

Cuiva i s-a permis să-i pună o întrebare lui Dumnezeu: Ce te surprinde, Doamne, cel mai mult la oameni? Răspunsul Lui a fost: Că se plictisesc să fie copii, grăbindu-se să crească, apoi suspină după vremea când erau copii. Că mai întâi îşi distrug sănătatea pentru bani, pentru ca apoi să cheltuie banii pentru a recupera sănătatea. Că, făcându-şi prea multe griji pentru viitor, neglijează prezentul, şi aşa nu trăiesc nici prezentul, nici viitorul. Că trăiesc ca şi când nu ar muri şi mor ca şi când nu ar fi trăit. Că nu înţeleg faptul că întotdeauna va fi cineva mai bun sau cineva mai rău decat ei. Că bogat nu este acela care are mult, ci acela care se mulţumeşte cu puţin. Că uită anume că a ierta se învaţă iertând. Nu înţeleg că fericirea nu ţine de noroc, ci este rezultatul propriilor decizii. Că a dori şi a iubi sunt antonime. A dori cere totul, a iubi oferă totul. Că niciodată nu vor face ceva atât de rău încât Dumnezeu să-i iubească mai puţin şi nici ceva atât de bun încât Dumnezeu să-i iubească mai mult. El pur şi simplu îi iubeşte. Că distanţa cea mai mare la care se pot afla de Mine este distanţa unei simple rugăciuni.

21 noiembrie – Intrarea Maicii Domnului în Biserică Avocatul nostru

Articole pe același subiect

IMG_1881

Parohie, Uncategorized

Cel mai frumos coș împodobit de “Paștile blajinilor” (2025)

E7043FB7-4460-41B2-9AD9-F6D85708DF6C

Program, Uncategorized

PROGRAMUL LITURGIC PAROHIAL ÎN SĂPTĂMÂNA PĂTIMIRILOR DOMNULUI ȘI CU PRILEJUL PRAZNICULUI SFINTEI ÎNVIERI

IMG_6310

Parohie, Uncategorized

“Raiul cel închis, azi iar s-a deschis!” Rugă, poezie şi colind la Naşterea Domnului 2024 în comunitate

Moaștele Sf. Nectarie
în biserica din Coslada


Moaștele Sf. Martiri din Hozeva
în biserica din Coslada




Moaștele Sf. Epictet și Astion
în biserica din Coslada




Tipărite în parohie

Statististici


free counters

Blogroll

  • Iconografo
  • Kalomiros.blogspot.com.es
  • L'atelier Saint Jean Damascene
  • L'Institut Saint-Serge
  • Mitropolia greaca Madrid
  • Monasterio virtual
  • Noi în Spania
  • Occidentul românesc
  • Paso a paso en la Ortodoxia
  • Pro Ortodoxia

Atitudine ortodoxă

  • Fericiţi cei prigoniţi
  • Laurenţiu Dumitru
  • ProVita
  • ProVita Craiova
  • Rafael Udrişte
  • Război întru Cuvânt
  • Razvan Codrescu
  • Savatie Baştovoi
  • Sceptik
  • Viaţa la ţară

Resurse ortodoxe

  • Biblia ortodoxă
  • Biblioteca (ortodoxie.3x.ro)
  • Biblioteca mănăstirii Săraca
  • Biblioteca teologică digitală
  • Biblioteca viostil
  • Coleţia de paterice
  • Doxologia
  • Enciclopedia ortodoxă
  • Harta mănăstirilor
  • Mărturisitor ortodox
  • Materiale provita
  • OrtodoxMedia
  • Servicios y Oraciones
  • Sfaturi ortodoxe
  • Sinaxarul (audio)
  • Tâlcuirea Psaltirii
  • Tezaurul ortodox
  • Vieţile sfinţilor

Femeia şi mama ortodoxă

  • Casa părintească
  • Dăruind vei dobândi
  • Din pridvor
  • Femeia creştină
  • Gândeşte frumos
  • Hristos împărtăşit copiilor
  • La pieptul mamei
  • Orthodox education
  • Picuri de rouă
  • Un colţişor de rai

Utile

  • athoscollection.ro
  • bluartdesign.bizoo.ro
  • icoaneortodoxe.com.ro
  • Însemne ortodoxe
  • magazinortodox.ro
  • skiadopoulosbros.gr
  • vesminte-mithra.ro
  • vesmintepreotesti-iasi.ro
  • www.amro.ro
  • www.art-mobirel.ro
  • www.artborder.gr
  • www.arttiffany.ro
  • www.bingbeng.ro
  • www.brodart.ro
  • www.churchitems.gr
  • www.clopote.md
  • www.clopote.ro
  • www.clopoteblotor.ro
  • www.cusutsibrodat.ro
  • www.dimbales.com
  • www.dixibijou.ro
  • www.evagelidisilias.gr
  • www.gallerybyzantium.com
  • www.geritrading.ro
  • www.ierorafeio.gr
  • www.iletrade.ro
  • www.jianuart.ro
  • www.landau.ro
  • www.lidar.ro
  • www.marmovest.ro
  • www.maryhit.com
  • www.mobilier-biserici.ro
  • www.msfc.ro
  • www.orthodoxmall.eu
  • www.pantex.ro
  • www.profiart.ro
  • www.reinvierea.ro
  • www.studio-vitralii.ro
  • www.stzosima.com
  • www.tarobrod.ro
  • www.textor-textiles.ro
  • www.textor.ro
  • www.theiconart.gr
  • www.ttc-stoffe.ro
  • www.vesminte.com
  • www.vesminte.ro
  • www.vesmintepreotesti.com
  • www.vesnavestments.com
  • www.xaxiras.com

Caută în site

Categorii articole

  • Album foto
  • Antiecumenism
  • Anunțuri
  • Articole și resurse în limba spaniolă
  • Atitudine
  • Audio
  • Cântări
  • Cărţi
  • Din Spania
  • Duhovnicești
  • Organizare
  • Parohie
  • Predici la Duminici și Sărbători
  • Program
  • Provita
  • Sfântul Nectarie
  • Știri și evenimente
  • Uncategorized
  • Viața parohiei
  • Video
  • Viețile Sfinților

Adresa parohiei şi programul liturgic

Adresa: Coslada, Calle del Ferrocarril 21-23

Programul liturgic săptămânal:

Luni:
09.00 – Paraclisul MD Prodromiţa.

Marţi:
09.00 – Paraclisul Sf. Ioan Botezătorul.

Miercuri:
08.00 – Taina Spovedaniei;
09.00 – Paraclisul Sf. Nectarie;
10.00 – Taina Spovedaniei.

Joi:
09.00 – Paraclisul Sf. Ioan Rusul

Vineri:
08.00 – Taina Spovedaniei;
09.00 – Paraclisul Maicii Domnului;
10.00 – Taina Spovedaniei.

Sâmbătă:
08.00 – Taina Spovedaniei;
09.00 – Paraclisul Sf. Mucenic Gheorghe;
10.00 – Taina Spovedaniei.
15.30 – Taina Spovedaniei şi Vecernia.

Duminică:
08.30 – Sfânta Liturghie.

În zilele praznicelor împărăteşti sau de pomenire a sfinţilor din timpul săptămânii, Sfânta Liturghie se săvârşeşte dimineaţa, potrivit programului anunţat în duminica dinaintea sărbătorii.

Paroh, Pr. George Cimpoca

Telefon: 677. 275. 236

Arhiva articolelor

  • iunie 2025 (3)
  • mai 2025 (2)
  • aprilie 2025 (7)
  • martie 2025 (14)
  • februarie 2025 (17)
  • ianuarie 2025 (12)
  • decembrie 2024 (18)
  • noiembrie 2024 (14)
  • octombrie 2024 (2)
  • septembrie 2024 (14)
  • iulie 2024 (9)
  • iunie 2024 (5)
  • mai 2024 (6)
  • martie 2024 (1)
  • februarie 2024 (12)
  • ianuarie 2024 (15)
  • decembrie 2023 (9)
  • noiembrie 2023 (11)
  • octombrie 2023 (14)
  • septembrie 2023 (11)
  • august 2023 (2)
  • iulie 2023 (6)
  • iunie 2023 (14)
  • mai 2023 (3)
  • aprilie 2023 (15)
  • martie 2023 (28)
  • februarie 2023 (22)
  • ianuarie 2023 (14)
  • decembrie 2022 (4)
  • noiembrie 2022 (4)
  • octombrie 2022 (18)
  • septembrie 2022 (8)
  • august 2022 (8)
  • iulie 2022 (11)
  • iunie 2022 (3)
  • mai 2022 (9)
  • aprilie 2022 (6)
  • martie 2022 (7)
  • februarie 2022 (17)
  • ianuarie 2022 (21)
  • decembrie 2021 (30)
  • noiembrie 2021 (33)
  • octombrie 2021 (23)
  • septembrie 2021 (18)
  • august 2021 (31)
  • iulie 2021 (25)
  • iunie 2021 (16)
  • mai 2021 (34)
  • aprilie 2021 (23)
  • martie 2021 (42)
  • februarie 2021 (34)
  • ianuarie 2021 (23)
  • decembrie 2020 (39)
  • noiembrie 2020 (19)
  • octombrie 2020 (18)
  • septembrie 2020 (19)
  • august 2020 (30)
  • iulie 2020 (38)
  • iunie 2020 (41)
  • mai 2020 (12)
  • aprilie 2020 (37)
  • martie 2020 (25)
  • februarie 2020 (24)
  • ianuarie 2020 (28)
  • decembrie 2019 (28)
  • noiembrie 2019 (32)
  • octombrie 2019 (37)
  • septembrie 2019 (35)
  • august 2019 (19)
  • iulie 2019 (20)
  • iunie 2019 (37)
  • mai 2019 (53)
  • aprilie 2019 (38)
  • martie 2019 (31)
  • februarie 2019 (43)
  • ianuarie 2019 (56)
  • decembrie 2018 (37)
  • noiembrie 2018 (36)
  • octombrie 2018 (25)
  • septembrie 2018 (31)
  • august 2018 (13)
  • iulie 2018 (43)
  • iunie 2018 (49)
  • mai 2018 (58)
  • aprilie 2018 (72)
  • martie 2018 (77)
  • februarie 2018 (67)
  • ianuarie 2018 (77)
  • decembrie 2017 (45)
  • noiembrie 2017 (41)
  • octombrie 2017 (76)
  • septembrie 2017 (64)
  • august 2017 (50)
  • iulie 2017 (96)
  • iunie 2017 (50)
  • mai 2017 (38)
  • aprilie 2017 (58)
  • martie 2017 (72)
  • februarie 2017 (43)
  • ianuarie 2017 (39)
  • decembrie 2016 (52)
  • noiembrie 2016 (38)
  • octombrie 2016 (60)
  • septembrie 2016 (66)
  • august 2016 (33)
  • iulie 2016 (33)
  • iunie 2016 (66)
  • mai 2016 (62)
  • aprilie 2016 (56)
  • martie 2016 (52)
  • februarie 2016 (59)
  • ianuarie 2016 (58)
  • decembrie 2015 (53)
  • noiembrie 2015 (35)
  • octombrie 2015 (62)
  • septembrie 2015 (40)
  • august 2015 (76)
  • iulie 2015 (77)
  • iunie 2015 (69)
  • mai 2015 (77)
  • aprilie 2015 (72)
  • martie 2015 (118)
  • februarie 2015 (108)
  • ianuarie 2015 (72)
  • decembrie 2014 (62)
  • noiembrie 2014 (76)
  • octombrie 2014 (87)
  • septembrie 2014 (109)
  • august 2014 (94)
  • iulie 2014 (66)
  • iunie 2014 (103)
  • mai 2014 (110)
  • aprilie 2014 (104)
  • martie 2014 (149)
  • februarie 2014 (99)
  • ianuarie 2014 (128)
  • decembrie 2013 (113)
  • noiembrie 2013 (85)
  • octombrie 2013 (103)
  • septembrie 2013 (152)
  • august 2013 (128)
  • iulie 2013 (113)
  • iunie 2013 (79)
  • mai 2013 (53)
  • aprilie 2013 (51)
  • martie 2013 (53)
  • februarie 2013 (76)
  • ianuarie 2013 (81)
  • decembrie 2012 (53)
  • noiembrie 2012 (50)
  • octombrie 2012 (76)
  • septembrie 2012 (45)
  • august 2012 (53)
  • iulie 2012 (50)
  • iunie 2012 (46)
  • mai 2012 (70)
  • aprilie 2012 (38)
  • martie 2012 (52)
  • februarie 2012 (60)
  • ianuarie 2012 (64)
  • decembrie 2011 (66)
  • noiembrie 2011 (49)
  • octombrie 2011 (64)
  • septembrie 2011 (60)
  • august 2011 (64)
  • iulie 2011 (54)
  • iunie 2011 (52)
  • mai 2011 (49)
  • aprilie 2011 (31)
  • martie 2011 (42)
  • februarie 2011 (44)
  • ianuarie 2011 (41)
  • decembrie 2010 (42)
  • noiembrie 2010 (46)
  • octombrie 2010 (43)
  • septembrie 2010 (44)
  • august 2010 (46)
  • iulie 2010 (37)
  • iunie 2010 (62)
  • mai 2010 (34)
  • aprilie 2010 (28)
  • martie 2010 (35)
  • februarie 2010 (54)
  • ianuarie 2010 (49)
  • decembrie 2009 (59)
  • noiembrie 2009 (60)
  • octombrie 2009 (70)
  • septembrie 2009 (69)
  • august 2009 (55)
  • iulie 2009 (51)
  • iunie 2009 (62)
  • mai 2009 (49)
  • aprilie 2009 (30)
  • martie 2009 (13)
  • februarie 2009 (35)
  • ianuarie 2009 (38)
  • decembrie 2008 (24)
  • noiembrie 2008 (9)
  • octombrie 2008 (7)
Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” - Coslada (Spania)
  • Prima pagina
  • Episcopul locului
  • Istoricul parohiei
  • Viaţa Sfântului Nectarie
  • Taine și ierurgii
    • Botezul
    • Cununia
    • Îndrumar de spovedanie
    • Parastasul
    • Spovedania
  • Familia preotului
  • Şcoala parohială
  • Programul liturgic
  • Contact
  • Español
Adresa bisericii parohiale: Calle del Ferrocarril
nr. 21-23, Coslada
Telefon: 0034.677 275 236