Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” - Coslada (Spania)
Parroquia “San Nectario el Taumaturgo”-Coslada/Romanian Orthodox Parish "St. Nectarios, the Healer"-Coslada

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei

Parohia "Sf. Nectarie Taumaturgul" - Coslada, Spania

Parroquia "San Nectario, El Taumaturgo" - Coslada

Romanian Orthodox Parish "St. Nectarios, The Healer" - Coslada

  • Prima pagina
  • Episcopul locului
  • Istoricul parohiei
  • Viaţa Sfântului Nectarie
  • Taine și ierurgii
    • Botezul
    • Cununia
    • Îndrumar de spovedanie
    • Parastasul
    • Spovedania
  • Familia preotului
  • Şcoala parohială
  • Programul liturgic
  • Contact
  • Español
24 decembrie 2015

NAŞTEREA DOMNULUI, Matei 2, 1-12

admin_nec Uncategorized

1311. Iar dacă S-a născut Iisus în Betleemul Iudeii, în zilele lui Irod regele, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând: 2. Unde este regele Iudeilor, Cel ce S-a născut? Căci am văzut la Răsărit steaua Lui şi am venit să ne închinăm Lui. 3. Şi auzind, regele Irod s-a tulburat şi tot Ierusalimul împreună cu el. 4. Şi adunând pe toţi arhiereii şi cărturarii poporului, căuta să afle de la ei: Unde este să Se nască Hristos? 5. Iar ei i-au zis: În Betleemul Iudeii, că aşa este scris de proorocul: 6. „Şi tu, Betleeme, pământul lui Iuda, nu eşti nicidecum cel mai mic între căpeteniile lui Iuda, căci din tine va ieşi Conducătorul care va paşte pe poporul Meu Israel”. 7. Atunci Irod chemând în ascuns pe magi, a aflat de la ei lămurit în ce vreme s-a arătat steaua. 8. Şi trimiţându-i la Betleem, le-a zis: Mergeţi şi cercetaţi cu de-amănuntul despre Prunc şi, dacă Îl veţi afla, vestiţi-mi şi mie, ca, venind şi eu, să mă închin Lui. 9. Iar ei, ascultând pe rege, au plecat şi iată, steaua pe care o văzuseră în Răsărit mergea înaintea lor, până ce a venit şi a stat deasupra, unde era Pruncul. 10. Şi văzând ei steaua, s-au bucurat cu bucurie mare foarte. 11. Şi intrând în casă, au văzut pe Prunc împreună cu Maria, mama Lui, şi căzând la pământ, s-au închinat Lui; şi deschizând vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tămâie şi smirnă. 12. Iar luând înştiinţare în vis să nu se mai întoarcă la Irod, pe altă cale s-au dus în ţara lor.  

Cu ceva timp în urmă am ascultat un concert de colinde. Printre cântecele tradiţionale de Crăciun au răsunat și câteva cuvinte, scurte meditaţii despre ce înseamnă cu adevărat Crăciunul şi pe care îl trăim an de an, uneori mai bine, alteori mai puţin bine. Printre cele spuse mi-au rămas întipărite aceste cuvinte:

“Dacă cea mai mare nevoie a omenirii ar fi fost educaţia,

Dumnezeu ne-ar fi trimis un profesor!”

„Dacă cea mai mare nevoie a omenirii ar fi fost tehnologia,

Dumnezeu ne-ar fi trimis un savant!”

„Dacă cea mai mare nevoie a omenirii ar fi fost distracţia,

Dumnezeu ne-ar fi trimis un clovn!”

„Dacă cea mai mare nevoie a omenirii ar fi fost banii,

Dumnezeu ne-ar fi trimis un bancher!”

„Dar pentru că cea mai mare nevoie a omenirii este iertarea,

Dumnezeu ne-a trimis un Mântuitor!”.

Nevoia de iertare aparţine fiecărei inimi. Bucuria de a fi iertat este greu comparabilă. Cine nu-şi aminteşte cu drag de momentul când a auzit cuvintele: “Te iert!”. Aceste cuvinte sunt ecoul inimii care în bătaia sa face să răsune doar atât: “Te iubesc!”. Acel tic-tac prin care măsurăm trecerea inimii, din ziua naşterii Domnului poate fi înlocuit cu ritmatul: “Te iubesc – te iert… Te iubesc – te iert…”

Crăciunul este ziua în care oamenii sunt chemaţi să primească şi să dăruiască iertare, ca semn al iubirii faţă de semenii lor şi faţă de Dumnezeu. Hristos vine şi se naşte printre noi ca să învăţăm cum trebuie să iubim şi cât trebuie să iertăm: iubirea necondiţionată şi iertarea totală.

Lăsând să răsune în inima noastră ecoul acelor cuvinte de la concertul de colinde îmi vin în minte unele gânduri. Ştim cu toţii la ce foloseşte un profesor, un savant, un bancher etc. Dar oare chiar ştim la ce ne foloseşte un mântuitor? Haideţi să ne întrebăm acum, de Crăciun: mie la ce-mi foloseşte un mântuitor? La ce îmi foloseşte Hristos? Haideţi să nu generalizăm și să nu începem să vorbim despre mântuirea universului, despre refacerea creaţiei, despre răscumpărarea omului etc. Să vedem concret în viaţa noastră, în viaţa mea: la ce-mi foloseşte Hristos? La ce mă ajută să am un mântuitor atât de mare, atât de bun, atât de aproape?! Oare chiar simţim noi cât de bine e că avem un Mântuitor? Oare nu-l lăsăm să stea singur în uitare zile, luni, chiar şi ani? Cum de reuşim să fim atât de reci încât să ne amintim de el doar de Crăciun şi de Paşti, zile când toţi au numele său pe buze, timp în care mulţi îşi amintesc că sunt creştini. Şi apoi? Ce se întâmplă cu noi după sărbători? Hristos rămâne acelaşi mântuitor zi de zi, clipă de clipă, dar noi ne distanţăm, trăim indiferenţi la prezenţa sa. Aşezăm straturi de uitare şi nepăsare ca şi cum doar de Crăciun am avea nevoie de iertare şi de răscumpărare.

Este trist că avem un Mântuitor şi nu ştim la ce ne foloseşte. Când simt nepăsarea faţă de prezenţa lui mă copleşeşte mâhnirea: cum să ai un mântuitor atât de mare şi tu să fii indiferent? Este ca în lumea tehnologiei: unii îşi cumpără cele mai sofisticate telefoane, cu mii de opţiunii şi progrămele, dar nu-l folosesc decât pentru a suna. Ce rost are să dai 800 de euro pe un telefon la care nu foloseşti decât opţiunea pe care o găseai pe un telefon ce-l puteai cumpăra cu 30 de Euro? Aşa e şi cu noi: avem un mântuitor atât de mare, zilnic capabil să ne ajute, iar noi nu folosim decât opţiunea Crăciun şi Paşti. Zeci de haruri trec pe lângă noi fără să le accesăm, fără să profităm de ele.

Avem un mântuitor, dar nu ştim să-l valorificăm. De aceea, vă invit ca astăzi să personalizăm relaţia noastră cu Hristos care a venit cu Crăciunul. Să ne întrebăm: eu ce trebuie să fac? Ce anume trebuie să schimb în mentalitatea mea despre Crăciun, despre Naşterea Domnului? Crăciunul este un timp cu zile libere, vacanţe şi concedii: nu se lucrează şi nu se merge la şcoală. Este adevărat şi bine, dar nu e suficient. Crăciunul trebuie să fie mai mult. Este un timp în care cei dragi, familiile se reunesc, se revăd. Adevărat este, dar tot insuficient. Crăciunul mai este pentru unii dintre noi un timp în care putem alerga după cumpărături, e un prilej bun de a schimba cadouri, după cum este şi o ocazie potrivită pentru unii, mai ales unele gospodine, de a exersa arta culinară şi altele din domeniul gastronomiei. Iarăşi este adevărat, aceste lucruri sunt bune și se întâmplă de Crăciun, dar nu sunt suficiente. Dacă Crăciunul nostru se rezumă la acestea, nu l-am trăit suficient.

Crăciunul este atunci când îl întâlneşti pe Dumnezeu. Crăciunul e atunci când simţi că valorifici în viaţa ta prezenţa unui Mântuitor! Crăciunul e atunci când pe lista ta de activităţi pui şi vizitarea unui bătrân sau a unui bolnav. Crăciunul este atunci când îţi propui să te împaci cu cineva. Crăciunul e când vrei să-i dăruieşti Domnului o inimă curată şi faci o spovadă bună. Crăciunul e atunci când în centru pui sfânta Liturghie şi apoi masa şi revederile cu prietenii şi familia. Crăciunul este acea întâlnire dintre mine şi Dumnezeu, o întâlnire care se întâmplă mereu pentru prima dată. Mereu descopăr ceva nou. Mereu sunt fascinat de prezenţa lui şi nu mă mai satur să-l privesc şi să-l ascult. Crăciunul e atunci când între tine şi Dumnezeu e acel sentiment de iubire care nu-ţi dă linişte decât atunci când eşti în braţele celui iubit. Da, Crăciunul e când eu şi Dumnezeu stăm îmbrăţişaţi, el îşi trece mâna prin părul meu, iar îmi sprijin capul pe pieptul său. Şi aş sta aşa secole întregi, ascultându-l cum îmi şopteşte istoria mântuirii, istoria unui unei iubiri, istoria unui Dumnezeu îndrăgostit de oameni.

De aceea inima trebuie să ne bată cu nelinişte în aşteptarea Crăciunului. Când aşteptăm pe cineva drag şi dacă întârzie fie şi numai un minut ne neliniştim. De aceea vreau să vină Crăciunul în fiecare an, vreau să se nască Hristos acum, aici, în inima mea. Vreau să fie cu mine în această iarnă, să fie cu mine şi cu fiecare suflet care are nevoie de căldura şi lumina sa.

Suntem cu toţi în aşteptare. Ştim ce se întâmplă iarna când vine zăpada. Ea aduce cu sine mult frumos: alb, sărbători, dar şi multe inconveniente. Iar cei din mass-media speculează totul şi fac ca lucrurile să pară şi mai grave şi mai grele de cât sunt în realitate. Se instalează uşor starea de panică din cauza drumurilor înfundate şi a localităţilor izolate. Am auzit de dialogul dintre un jurnalist şi un tânăr, ce se afla în aşteptare în gară. Plecase de dimineaţă din satul său ca să-şi aştepte logodnica ce trebuia să sosească din Bucureşti cu trenul şi erau deja 3-4 ore de întârziere. Dincolo de dialogul dintre tânăr și jurnalist, am rămas cu gândul la explicația jurnalistului în a-şi alege intervievatul: “M-am apropiat de dvs. pentru că aveţi întipărit pe chip o nelinişte foarte expresivă. Se vede că aşteptaţi pe cineva drag, se vede că sunteţi nerăbdător şi nemulţumit de întârziere. Aşa eşti doar atunci când aştepţi iubirea”. Am rămas cu gândul la neliniştea aşteptării pe care vreau să o simt în toate inimile când se apropie Crăciunul. Aşteptarea trenurilor care întârzie am trăit-o mulţi. Şi aşteptarea crăciunului am trăit-o de mai multe ori. Dar neliniştea aşteptării? Chiar am fi neliniştiţi dacă s-ar anunţa că s-au făcut nişte calcule şi Crăciunul va fi abia peste cinci luni, prin primăvară sau chiar prin vară, ca să fie mai cald?! Se vede pe chipul nostru vreo nelinişte legată de Hristos care trebuie să vină? Ce să mai spun de neliniştea legată de a doua venire a Domnului, venire care sigur se va întâmpla şi pe care trebuie să o aşteptăm. Câţi oameni au în inima lor neliniştea şi nerăbdarea aşteptării lui Hristos? Uneori am impresia că nicicând Hristos nu e mai trist decât de sărbătoarea naşterii sale. Acum când ar trebui să fie în centrul atenţiei ca un adevărat sărbătorit, este dat uitării. Peste el se aşază cadourile, vizitele, vacanţele, odihna, mâncărurile şi băuturile, distracţiile. Faţă de El lumea e indiferentă. Se adevereşte astfel cuvântul: opusul dragostei nu este ura, ci indiferenţa. De Crăciun, de Naşterea Domnului, mulţi, prea mulţi oameni sunt indiferenţi faţă de acest mister. Suntem indiferenţi şi reci tocmai faţă de ceea ce a făcut ca aceste zile să devină sărbători. Nu pot să nu mă întreb: în mine ce zace mai mult: indiferenţa faţă de venirea lui Hristos sau neliniştea şi nerăbdarea aşteptării? Ce este astăzi, în această zi sfântă, în inima noastră?

Vă invit să personalizăm acest crăciun. Să-l facem al nostru. Să simţim în inima noastră că putem spune: azi Hristos se naşte pentru mine. Crăciun nu este pentru că vine 25 decembrie, că vine Moş Crăciun, că vin rudele şi prietenii şi vrem sau nu vrem trebuie să sărbătorim. Crăciun este pentru că mi-l doresc. Crăciun este pentru că vine cel după care inima mea suspină cu atât dor. Am primit o felicitare cu aceste cuvinte: “E Crăciun de fiecare dată când zâmbeşti unui frate şi îl ţii de mână. E Crăciun de fiecare dată când rămâi în tăcere pentru a-l asculta pe celălalt. E Crăciun de fiecare dată când speri cu cei care sunt disperaţi, în sărăcia fizică şi spirituală. E Crăciun de fiecare dată când recunoşti cu umilinţă limitele şi slăbiciunile tale. E Crăciun de fiecare dată când permiţi Domnului să renască pentru a-l dărui altora.”

Vă doresc un Crăciun care să nu se mai termine niciodată, ci să renască în fiecare dimineaţă. Vă doresc un Crăciun care să vă facă să simţiţi îmbrăţişarea lui Dumnezeu. Vă doresc un Crăciun în care să fiţi pentru cei dragi cel mai frumos cadou: prezenţa lui Dumnezeu în mijlocul lumii.

Se spune că de Crăciun trebuie să-ţi pui o dorinţă. Eu vreau ca pentru cei dragi ai inimii mele să fie în fiecare zi Crăciunul. Adică vreau ca oamenii să simtă în fiecare zi că au un Mântuitor care s-a născut pentru ei, special pentru ei, special pentru tine. În lumea întreagă și pentru toți oamenii să fie Crăciun în fiecare zi: nimeni să nu se mai teamă, nimeni să nu mai plângă, nimeni să nu mai fie singur. Toți să ierte, toți să iubească, toți să fie mai buni! Începând de astăzi e Crăciun… și va fi așa până la sfârșitul lumii.

Dragă Norvegie, te acuz de abuz nu împotriva unei familii de romȃni creştini, te acuz de abuz împotriva Creştinătăţii Crăciun fericit şi sfânt!

Articole pe același subiect

IMG_1881

Parohie, Uncategorized

Cel mai frumos coș împodobit de “Paștile blajinilor” (2025)

E7043FB7-4460-41B2-9AD9-F6D85708DF6C

Program, Uncategorized

PROGRAMUL LITURGIC PAROHIAL ÎN SĂPTĂMÂNA PĂTIMIRILOR DOMNULUI ȘI CU PRILEJUL PRAZNICULUI SFINTEI ÎNVIERI

IMG_6310

Parohie, Uncategorized

“Raiul cel închis, azi iar s-a deschis!” Rugă, poezie şi colind la Naşterea Domnului 2024 în comunitate

Moaștele Sf. Nectarie
în biserica din Coslada


Moaștele Sf. Martiri din Hozeva
în biserica din Coslada




Moaștele Sf. Epictet și Astion
în biserica din Coslada




Tipărite în parohie

Statististici


free counters

Blogroll

  • Iconografo
  • Kalomiros.blogspot.com.es
  • L'atelier Saint Jean Damascene
  • L'Institut Saint-Serge
  • Mitropolia greaca Madrid
  • Monasterio virtual
  • Noi în Spania
  • Occidentul românesc
  • Paso a paso en la Ortodoxia
  • Pro Ortodoxia

Atitudine ortodoxă

  • Fericiţi cei prigoniţi
  • Laurenţiu Dumitru
  • ProVita
  • ProVita Craiova
  • Rafael Udrişte
  • Război întru Cuvânt
  • Razvan Codrescu
  • Savatie Baştovoi
  • Sceptik
  • Viaţa la ţară

Resurse ortodoxe

  • Biblia ortodoxă
  • Biblioteca (ortodoxie.3x.ro)
  • Biblioteca mănăstirii Săraca
  • Biblioteca teologică digitală
  • Biblioteca viostil
  • Coleţia de paterice
  • Doxologia
  • Enciclopedia ortodoxă
  • Harta mănăstirilor
  • Mărturisitor ortodox
  • Materiale provita
  • OrtodoxMedia
  • Servicios y Oraciones
  • Sfaturi ortodoxe
  • Sinaxarul (audio)
  • Tâlcuirea Psaltirii
  • Tezaurul ortodox
  • Vieţile sfinţilor

Femeia şi mama ortodoxă

  • Casa părintească
  • Dăruind vei dobândi
  • Din pridvor
  • Femeia creştină
  • Gândeşte frumos
  • Hristos împărtăşit copiilor
  • La pieptul mamei
  • Orthodox education
  • Picuri de rouă
  • Un colţişor de rai

Utile

  • athoscollection.ro
  • bluartdesign.bizoo.ro
  • icoaneortodoxe.com.ro
  • Însemne ortodoxe
  • magazinortodox.ro
  • skiadopoulosbros.gr
  • vesminte-mithra.ro
  • vesmintepreotesti-iasi.ro
  • www.amro.ro
  • www.art-mobirel.ro
  • www.artborder.gr
  • www.arttiffany.ro
  • www.bingbeng.ro
  • www.brodart.ro
  • www.churchitems.gr
  • www.clopote.md
  • www.clopote.ro
  • www.clopoteblotor.ro
  • www.cusutsibrodat.ro
  • www.dimbales.com
  • www.dixibijou.ro
  • www.evagelidisilias.gr
  • www.gallerybyzantium.com
  • www.geritrading.ro
  • www.ierorafeio.gr
  • www.iletrade.ro
  • www.jianuart.ro
  • www.landau.ro
  • www.lidar.ro
  • www.marmovest.ro
  • www.maryhit.com
  • www.mobilier-biserici.ro
  • www.msfc.ro
  • www.orthodoxmall.eu
  • www.pantex.ro
  • www.profiart.ro
  • www.reinvierea.ro
  • www.studio-vitralii.ro
  • www.stzosima.com
  • www.tarobrod.ro
  • www.textor-textiles.ro
  • www.textor.ro
  • www.theiconart.gr
  • www.ttc-stoffe.ro
  • www.vesminte.com
  • www.vesminte.ro
  • www.vesmintepreotesti.com
  • www.vesnavestments.com
  • www.xaxiras.com

Caută în site

Categorii articole

  • Album foto
  • Antiecumenism
  • Anunțuri
  • Articole și resurse în limba spaniolă
  • Atitudine
  • Audio
  • Cântări
  • Cărţi
  • Din Spania
  • Duhovnicești
  • Organizare
  • Parohie
  • Predici la Duminici și Sărbători
  • Program
  • Provita
  • Sfântul Nectarie
  • Știri și evenimente
  • Uncategorized
  • Viața parohiei
  • Video
  • Viețile Sfinților

Adresa parohiei şi programul liturgic

Adresa: Coslada, Calle del Ferrocarril 21-23

Programul liturgic săptămânal:

Luni:
09.00 – Paraclisul MD Prodromiţa.

Marţi:
09.00 – Paraclisul Sf. Ioan Botezătorul.

Miercuri:
08.00 – Taina Spovedaniei;
09.00 – Paraclisul Sf. Nectarie;
10.00 – Taina Spovedaniei.

Joi:
09.00 – Paraclisul Sf. Ioan Rusul

Vineri:
08.00 – Taina Spovedaniei;
09.00 – Paraclisul Maicii Domnului;
10.00 – Taina Spovedaniei.

Sâmbătă:
08.00 – Taina Spovedaniei;
09.00 – Paraclisul Sf. Mucenic Gheorghe;
10.00 – Taina Spovedaniei.
15.30 – Taina Spovedaniei şi Vecernia.

Duminică:
08.30 – Sfânta Liturghie.

În zilele praznicelor împărăteşti sau de pomenire a sfinţilor din timpul săptămânii, Sfânta Liturghie se săvârşeşte dimineaţa, potrivit programului anunţat în duminica dinaintea sărbătorii.

Paroh, Pr. George Cimpoca

Telefon: 677. 275. 236

Arhiva articolelor

  • iunie 2025 (3)
  • mai 2025 (2)
  • aprilie 2025 (7)
  • martie 2025 (14)
  • februarie 2025 (17)
  • ianuarie 2025 (12)
  • decembrie 2024 (18)
  • noiembrie 2024 (14)
  • octombrie 2024 (2)
  • septembrie 2024 (14)
  • iulie 2024 (9)
  • iunie 2024 (5)
  • mai 2024 (6)
  • martie 2024 (1)
  • februarie 2024 (12)
  • ianuarie 2024 (15)
  • decembrie 2023 (9)
  • noiembrie 2023 (11)
  • octombrie 2023 (14)
  • septembrie 2023 (11)
  • august 2023 (2)
  • iulie 2023 (6)
  • iunie 2023 (14)
  • mai 2023 (3)
  • aprilie 2023 (15)
  • martie 2023 (28)
  • februarie 2023 (22)
  • ianuarie 2023 (14)
  • decembrie 2022 (4)
  • noiembrie 2022 (4)
  • octombrie 2022 (18)
  • septembrie 2022 (8)
  • august 2022 (8)
  • iulie 2022 (11)
  • iunie 2022 (3)
  • mai 2022 (9)
  • aprilie 2022 (6)
  • martie 2022 (7)
  • februarie 2022 (17)
  • ianuarie 2022 (21)
  • decembrie 2021 (30)
  • noiembrie 2021 (33)
  • octombrie 2021 (23)
  • septembrie 2021 (18)
  • august 2021 (31)
  • iulie 2021 (25)
  • iunie 2021 (16)
  • mai 2021 (34)
  • aprilie 2021 (23)
  • martie 2021 (42)
  • februarie 2021 (34)
  • ianuarie 2021 (23)
  • decembrie 2020 (39)
  • noiembrie 2020 (19)
  • octombrie 2020 (18)
  • septembrie 2020 (19)
  • august 2020 (30)
  • iulie 2020 (38)
  • iunie 2020 (41)
  • mai 2020 (12)
  • aprilie 2020 (37)
  • martie 2020 (25)
  • februarie 2020 (24)
  • ianuarie 2020 (28)
  • decembrie 2019 (28)
  • noiembrie 2019 (32)
  • octombrie 2019 (37)
  • septembrie 2019 (35)
  • august 2019 (19)
  • iulie 2019 (20)
  • iunie 2019 (37)
  • mai 2019 (53)
  • aprilie 2019 (38)
  • martie 2019 (31)
  • februarie 2019 (43)
  • ianuarie 2019 (56)
  • decembrie 2018 (37)
  • noiembrie 2018 (36)
  • octombrie 2018 (25)
  • septembrie 2018 (31)
  • august 2018 (13)
  • iulie 2018 (43)
  • iunie 2018 (49)
  • mai 2018 (58)
  • aprilie 2018 (72)
  • martie 2018 (77)
  • februarie 2018 (67)
  • ianuarie 2018 (77)
  • decembrie 2017 (45)
  • noiembrie 2017 (41)
  • octombrie 2017 (76)
  • septembrie 2017 (64)
  • august 2017 (50)
  • iulie 2017 (96)
  • iunie 2017 (50)
  • mai 2017 (38)
  • aprilie 2017 (58)
  • martie 2017 (72)
  • februarie 2017 (43)
  • ianuarie 2017 (39)
  • decembrie 2016 (52)
  • noiembrie 2016 (38)
  • octombrie 2016 (60)
  • septembrie 2016 (66)
  • august 2016 (33)
  • iulie 2016 (33)
  • iunie 2016 (66)
  • mai 2016 (62)
  • aprilie 2016 (56)
  • martie 2016 (52)
  • februarie 2016 (59)
  • ianuarie 2016 (58)
  • decembrie 2015 (53)
  • noiembrie 2015 (35)
  • octombrie 2015 (62)
  • septembrie 2015 (40)
  • august 2015 (76)
  • iulie 2015 (77)
  • iunie 2015 (69)
  • mai 2015 (77)
  • aprilie 2015 (72)
  • martie 2015 (118)
  • februarie 2015 (108)
  • ianuarie 2015 (72)
  • decembrie 2014 (62)
  • noiembrie 2014 (76)
  • octombrie 2014 (87)
  • septembrie 2014 (109)
  • august 2014 (94)
  • iulie 2014 (66)
  • iunie 2014 (103)
  • mai 2014 (110)
  • aprilie 2014 (104)
  • martie 2014 (149)
  • februarie 2014 (99)
  • ianuarie 2014 (128)
  • decembrie 2013 (113)
  • noiembrie 2013 (85)
  • octombrie 2013 (103)
  • septembrie 2013 (152)
  • august 2013 (128)
  • iulie 2013 (113)
  • iunie 2013 (79)
  • mai 2013 (53)
  • aprilie 2013 (51)
  • martie 2013 (53)
  • februarie 2013 (76)
  • ianuarie 2013 (81)
  • decembrie 2012 (53)
  • noiembrie 2012 (50)
  • octombrie 2012 (76)
  • septembrie 2012 (45)
  • august 2012 (53)
  • iulie 2012 (50)
  • iunie 2012 (46)
  • mai 2012 (70)
  • aprilie 2012 (38)
  • martie 2012 (52)
  • februarie 2012 (60)
  • ianuarie 2012 (64)
  • decembrie 2011 (66)
  • noiembrie 2011 (49)
  • octombrie 2011 (64)
  • septembrie 2011 (60)
  • august 2011 (64)
  • iulie 2011 (54)
  • iunie 2011 (52)
  • mai 2011 (49)
  • aprilie 2011 (31)
  • martie 2011 (42)
  • februarie 2011 (44)
  • ianuarie 2011 (41)
  • decembrie 2010 (42)
  • noiembrie 2010 (46)
  • octombrie 2010 (43)
  • septembrie 2010 (44)
  • august 2010 (46)
  • iulie 2010 (37)
  • iunie 2010 (62)
  • mai 2010 (34)
  • aprilie 2010 (28)
  • martie 2010 (35)
  • februarie 2010 (54)
  • ianuarie 2010 (49)
  • decembrie 2009 (59)
  • noiembrie 2009 (60)
  • octombrie 2009 (70)
  • septembrie 2009 (69)
  • august 2009 (55)
  • iulie 2009 (51)
  • iunie 2009 (62)
  • mai 2009 (49)
  • aprilie 2009 (30)
  • martie 2009 (13)
  • februarie 2009 (35)
  • ianuarie 2009 (38)
  • decembrie 2008 (24)
  • noiembrie 2008 (9)
  • octombrie 2008 (7)
Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” - Coslada (Spania)
  • Prima pagina
  • Episcopul locului
  • Istoricul parohiei
  • Viaţa Sfântului Nectarie
  • Taine și ierurgii
    • Botezul
    • Cununia
    • Îndrumar de spovedanie
    • Parastasul
    • Spovedania
  • Familia preotului
  • Şcoala parohială
  • Programul liturgic
  • Contact
  • Español
Adresa bisericii parohiale: Calle del Ferrocarril
nr. 21-23, Coslada
Telefon: 0034.677 275 236